BAL’da Konya takımları sezonu açıyor

BAL’da Konya takımları sezonu açıyor
 Muhabir
Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) 2024-2025 sezonu yarın oynanacak ilk hafta maçlarıyla başlayacak.

Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) 2024-2025 sezonu yarın oynanacak ilk hafta maçlarıyla başlayacak.

Konya takımları, bu sezon 6. Grup’ta yer alacak. BAL’da bu sezon Konya’yı Akşehirspor, Ereğlispor ve Ömeranlıspor temsil edecek. İlk haftada derbi heyecanı yaşanacak.

Teknik direktörlüğe Niyazi Kart’ı getiren ve yeni bir yapılanmayla 3. Lig’i hedefleyen Ereğlispor, ligde 2. sezonuna girecek Ömeranlıspor’u konuk edecek. Ereğli Atatürk Stadyumu’nda yarın saat 14.00’de başlayacak zorlu mücadeleyi Çankırı bölgesinden Oğuzhan Beyaz yönetecek.

Akşehir’in rakibi Osmanlı 1453

Geçen sezon uzun süre lider götürdüğü sezonu kötü bitiren Akşehirspor, yeni sezonda yıllardır hasretini çektiği 3. Lig’e yükselmek istiyor. Akşehir Belediye Başkanı Ahmet Nuri Köksal, aynı zamanda kırmızı-beyazlı ekibin de Başkanı oldu. Önemli transfer hamleleri yapan Akşehirspor, ilk hafta sahasında Aksaray ekibi Osmanlı 1453 ile karşılaşacak. Akşehir Nasrettin Hoca Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmanın başlama vuruşu yarın saat 14.00’de yapılacak.

Statü Nasıl?

Bölgesel Amatör Lig statüsünde bu yıl da değişikliğe gidildi. 10 Grup birincisi doğrudan 3. Lige yükselecek. İstanbul grubu harici 9 gruptan ikinci sırada bitiren 9 takım ile yine İstanbul grubu hariç 9 grupta bulunan en iyi üçüncü konumunda ki 7 takım olmak üzere 16 takım arasından 1 takım play-off eleme sistemiyle 3. Lig’e yükselecek. İstanbul grubunda 2-3-4-5. sıradaki takımlar arasında oynanacak play-off maçları sonucu da 1 takım 3. Lig'e yükselecek. Toplamda 12 takım 3. Lig'e yükselecek.