MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı: Asgari Ücretliye Kira ve Ulaşım Desteği Vaat Ediyoruz!

MHP Konya İl Başkanlığı "Seçmen İletişim Merkezi" açılışı MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, tarafından gerçekleştirildi. Açılışa çok sayıda Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilat üyeleri, vatandaşlar ve basın mensupları...

MHP Konya İl Başkanlığı "Seçmen İletişim Merkezi" açılışı MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, tarafından gerçekleştirildi. Açılışa çok sayıda Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilat üyeleri, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Açılış konuşmalarında 14 Mayıs’ta Milliyetçi Hareket Partisi olarak sandıktan çıkacak oylarımızda bereketli olacaktır ifadelerini kullanan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, “Asgari ücret ile de ilgili bir vaadimiz var o da büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlarımızın asgari ücretle geçinmenin yanında yaşadıkları zorlukları bilerek ulaşım ve kira desteği vereceğimizi taahhüt ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘YAPACAĞIZ DEDİK VE YAPTIK’

Yapacağız dedik ve yaptık ifadelerinin altını çizen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, “İnşallah açılışını gerçekleştirdiğimiz Seçmen İletişim Merkezi’miz hayırlara vesile olacaktır. İnşallah 14 Mayıs’ta Milliyetçi Hareket Partisi olarak sandıktan çıkacak oylarımızda bereketli olacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak 54 yıllık şerefli mazisi ile önce ülkem ve milletim düsturu ile çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu kapsamda AK Parti ile 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bir ittifak oluşturduk. Şimdi baktığımız zaman son beş yıl içerisindeki gelişmelere gerçekten dış politikadan, enerji politikasından, savunma sanayisi politikasından, terörle mücadeleden her alanda büyük atılımlar gerçekleştiğine şahitlik etmekteyiz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak seçim beyannamesinde vaat ettiğimiz konulardan çoğunluğunun bir bir gerçekleştiğini görüyorsunuz. Neler gerçekleşti diyecek olursak asgari ücretten verginin kaldırılacağını dile getirdik. Bu uzun yıllardır olan bir mevzuydu. Allah’a şükürler olsun asgari ücretten vergi kaldırıldı. Yapacağız dedik ve yaptık” şeklinde konuştu.

ASGARİ ÜCRETLİLERE MÜJDELER YOLDA!

Gerçekleştirmek istedikleri vaatleri sıralayan Mustafa Kalaycı, “Emeklilerimize iki bayram ikramiyesi vaat ettik ve bu düzenlemede yapıldı ve son ikramiye iki bin lira olarak belirlendi. Yine emekli aylığında alt sınır olması gerektiğini ifade ettik ve bu düzenlemede gerçekleşerek en düşük emekli maaşı 7.500 olarak gerçekleştirildi. Kamu çalışanlarına vaatlerimiz vardı. Bu vaatlerden biri sözleşmeli çalışanlara kadro verileceği hususuydu. Allah’a şükürler olsun bu vaadimizi de yerine getirerek birçok çalışan sözleşmeli kardeşlerimize kadro desteği sağladık. Geçici ve mevsimlik işçilerimizin çalışma sürelerinin uzatılması ve yanı sıra kadro almalarını sağlamak adına kadro düzenlemesini yerine getirdik. Ek gösterge ile ilgili vaatlerimizde vardı. 3600 ek gösterge düzenlememizde yapıldı ve şu anda beklentisi olan üniversite mezunu çalışanlarımızın da beklentilerini inşallah karşılayacağız. Asgari ücret ile de ilgili bir vaadimiz var o da büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlarımızın asgari ücretle geçinmenin yanında yaşadıkları zorlukları bilerek ulaşım ve kira desteği vereceğimizi taahhüt ediyoruz. EYT’li vatandaşlarımızın da sorununu çözeceğiz dedik ve gerçekleştirdik. Yeni bir çalışmamız ise, sosyal güvenlik sistemindeki eşitsizlikler. Hem sigortalılık ve emeklilik şartları bakımından ve arada oluşan eşitsizlikler. Biliyorsunuz ki Bağ-Kur’lular dokuz bin gün prim, memurlar yirmi beş yıl prim ve işçiler ise şu anda mevcut kanuna göre yedi bin iki yüz gün prim ödemektedirler. Fakat kademeli geçiş olduğu için altı bin beş yüz gün ödemektedir. Burada eşitliği sağlamak istiyoruz. Emekli aylıkları arasında oluşan dengesizliği de çözecek çalışmalarımız söz konusudur. Yardımcı hizmetler sınıfında olan arkadaşlarımız içinde kadro çalışmaları ve genel idare hizmetleri sınıfına almak ya da tahsiline göre teknik sınıfa almak gibi düşüncelerimizin arkasındayız. Staj ve çıraklık ile ilgili de çalışmalarımız bu beyannamemizde mevcuttur. Geçmiş dönem gerçekleşmesi mümkün olmayan vaatlerimizi bu dönem tamamlayacağız” açıklamalarında bulundu.

‘YAPARSA CUMHUR İTTİFAKI YAPAR’

“Yaparsa Cumhur İttifakı yapar” sözleri ile konuşmalarını bitiren Kalaycı, “Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde güneş enerji sistemlerini dağa taşa kuracak ve millete bedava elektrik üretimi sağlayacağını dile getirdi. ‘Güneş Allah’ın verdiği güneştir’ ifadelerini kullanıyor. Günaydın Sayın Kılıçdaroğlu. Türkiye güneş, rüzgar, termal ve hidroelektrik enerji konularında büyük atılım yaparak Avrupa’da beşinci ülke olmayı başarmıştır. Karapınar’ımızı gelip görmesini isteriz. Burada iki buçuk milyon insanımızın elektrik ihtiyacını karşılayacak güneş santrali açılışını 2 Mayıs günü Cumhurbaşkanımız yapacaktır. Biz sizin gelmek istediğiniz yolları çoktan geçtik. Türkiye olarak en büyük sorunumuz enerjide dışa bağımlılıktı ve biz bu sorunu kökten çözecek yatırımlar sağlayarak kökten sorunu çözmeye adımlar attık. Bu yatırımların meyvelerini yemeye başlamış bulunuyoruz. Yakın zamanda doğalgazımıza kavuştuk. Dört adet sondaj gemimiz ile dünyada sondaj gemisi filosu olan ilk beş ülke arasındayız. Nükleer enerji santralimizin hizmete yakın zamanda girecektir. Türkiye enerji anlamında dışa bağımlılığını yıkacak adımlar atmaya devam etmektedir” ifadelerini kullandı. •Gizem Başar

Konya Haber Haberleri