Meteoroloji uyarmıştı... Konya'nın o ilçesinde sel oldu! Başkan Altay açıklama yaptı!

Meteoroloji dün Konya'nın ilçelerini kuvvetli yağış, ani sel ve su baskınlarına karşı uyarmıştı. Tahminler tuttu. Konya merkez ve ilçelerinde kuvvetli yağış etkili oldu. Derbent'te su taşkınları yaşandı. Başkan Altay açıklama yaptı.

Meteoroloji dün Konya'nın ilçelerini kuvvetli yağış, ani sel ve su baskınlarına karşı uyarmıştı.

Tahminler tuttu. Konya merkez ve ilçelerinde kuvvetli yağış etkili oldu. Derbent'te su taşkınları yaşandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay açıklama yaptı.

OKULU SU BASTI

Derbent ile Kadınhanı ilçelerinde bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı. Akşam saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle Derbent ilçe merkezinde bulunan Şehit Mustafa Doğramacı İlkokulunu su bastı. Derbent Merkez mahalleleri ile Süleyman ve Çiftliközü mahalleleri yağıştan etkilendi.

METREKAREYE DERBENT'TE 41MİLİMETRE YAĞIŞ DÜŞTÜ

Kadınhanı İlçesinde ise Kestel, Demiroluk ve Hacıoflazlar mahallelerinde bazı evlerde su baskınları yaşandı. Yağışlardan etkilenen bölgelerde ölen ya da yaralanan olmadığı, ilçe belediyeleri tarafından çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi. Öte yandan edinilen bilgiye göre metrekareye Derbent'te 41, Karapınar'da 27, Kadınhanı'nda ise 13 milimetre yağış düştü.

MÜDAHALE EDİLİYOR

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay açıklama yaptı. Başkan Altay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Derbent ilçemizde etkili olan sağanak yağış sonrası meydana gelen su taşkınına Fen İşleri, İtfaiye, KOSKİ ve ilgili kurumlarımızın ekipleriyle müdahale ediyoruz. Derbentli hemşehrilerime geçmiş olsun."

Konya Haber Haberleri