MATEF'te Konya Rüzgarı

20 Haziran’da kapılarını açan MATEF, yarın sona erecek. İstanbul’da gerçekleşen dev makine fuarına Konyalı firmalar damga vurdu.

20 Haziran’da kapılarını açan MATEF, yarın sona erecek. İstanbul’da gerçekleşen dev makine fuarına Konyalı firmalar damga vurdu.

Üretim Teknolojileri, Sac İşleme – Metal İşleme Makineleri, Lazer - Otomasyon - Robotik Sistemler, Kaynak ve Yüzey İşlem Teknolojileri, Makine Ekipmanları ve Fabrika Donanımları Fuarı (MATEF) İstanbul’daki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde devam ediyor.

Elmalı Makine, yeni ürünlerini MATEF’te tanıttı

Konya’da sac işleme makineleri (hidrolik ve mekanik presler) imalatı yapan Elmalı Makine, metal işleme sektöründe ki yenilikleri, son teknolojik gelişmeleri görmek ve gelecek planlaması yapmak isteyen sektör yöneticileri için MATEF Fuarı’nda yeni ürünlerini sergiledi.

40 yılı aşan geçmişi ile sektörün lokomotif olan Elmalı Makine, MATEF’te de ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Hibrid Servo-Hidrolik presle görücüye çıktı

MATEF ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Elmalı Makine İhracat Müdürü Yılmaz Sandıkçı, Mekanik presler, Hidrolik Presler, Mekanik punch press ve hybrid servo-Hidrolik pres makinelerini fuarda görücüye çıkardıklarını belirtti. Sandıkçı, “Sac metal işleme makineleri üreticileri arasındaki lider konumumuza ek olarak yeni geliştirdiğimiz hibrid servo-hidrolik presimizi sektöre tanıtmak istiyoruz” dedi. Sandıkçı, fuardaki beklentilerinden de bahsederek, “Yatırımlarını, Mayıs 2023 seçimlerinden dolayı erteleyen yatırımcılar, ekonominin realist zemine oturduğunu da görmek istiyor. Fuardan aldığım izlenime göre önümüzdeki aylarda ertelenen yatırımların başlayacağını öngörüsü için yeni iş birlikleri kuracağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Hilalsan ürünleriyle MATEF’e damga vurdu

Hilalsan Makine Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Coplan, MATEF Fuarı’nda yeni nesil makinelerini müşterilerine tanıttı

Konya merkezli CNC sac işleme makineleri üreticisi Hilalsan Makine, MATEF’de ürünlerini müşterileri ile buluşturdu.

Hilalsan Makine Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Coplan, makine sektöründe fuarların önemli olduğunu altını çizdi. Dünya genelinde özel fuarların birçoğuna katıldıklarını belirten Coplan, MATEF’in de gelecekte çok önemli fuarlardan biri olacağının altını çizdi.

Konya’nın ilk ihracatçılarından birisiyiz

Coplan, “1984 yılından bu yana Konya’da makine üretimi yapıyoruz. Şu an 4 ana grupta CNC sac işleme makineleri üretiyoruz. Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde 15 bin metrekare alanımız var. Yaklaşık 40 ülkeye ihracat yapıyoruz. sahip. Bayilik sistemimiz var Firmamız Konya’nın ilk ihracatçılarından birisidir. Bizim başlıca pazarımız Avrupa ve Amerika fakat ülke ülke sıralamak gerekirse, Almanya, Amerika, Portekiz, Macaristan, İtalya, Rusya ve Çevresi, Güney Afrika ve Güney Kore, Tayland, Vietnam gibi doğu ülkeleri ilk sıralarda yer alıyor” dedi.

Ar-Ge’ye çok önem veriyoruz

MATEF hakkında da değerlendirmelerde bulunan Coplan, “Sektörümüz adına önemli bir fuar. Genelde Türkiye özelde Konya olarak makine sektöründe çok güçlüyüz. Özellikle metal işleme makinelerinde dünyada söz sahibi olduk. Her geçen gün de büyüyoruz. Biz de firma olarak yeni trendleri yakalıyor, teknolojiye entegre çalışıyoruz. AR-GE’ye çok önem veriyoruz. Özel sistem makinelerimizi de MATEF aracılığı ile müşterilerimizle buluşturduk. İlgiden memnunuz. Ama daha da geliştirilmesi gereken bir fuar. Önümüzdeki dönemlerde daha iyi seviyeye gelecektir” diye konuştu. İbrahim Çiçekçi

Konya Haber Haberleri