Mastershoes Ayakkabı Fuarı 26-29 Ekim’de Konya'da yapılacak

Konya Ayakkabıcılar Odası ile Nobel Expo Uluslararası Fuarcılık A.Ş. tarafından 26-29 Ekim'de düzenlenecek "Mastershoes Uluslararası Ayakkabı Fuarı"nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi

Konya Ayakkabıcılar Odası ve Nobel Expo Uluslararası Fuarcılık A.Ş. tarafından 26-29 Ekim 2023 tarihleri arasında Konya'da düzenlenecek olan "Nobel Mastershoes" Uluslararası Ayakkabı fuarının lansman toplantısı gerçekleştirildi.

Bayır Diamond Otel’de düzenlenen toplantıda konuşan Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, Konya’nın ayakkabı üretiminde yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın da parlayan yıldızı olduğunu ifade etti.

Çelik, “Türkiye’de fuarcılık çok yaygın bir meslek. Dünyada uluslararası fuar organizasyonlarının çatı kuruluşuna göre dünyada en fazla fuar yapan beş ülkeden birisi Türkiye’dir. Dünyada en fazla fuar düzenleyen ilk beş şirketken yeni kayıtlara göre; ülkesinde düzenlenen fuarların ticarete dönüşme oranı en düşük üç ülkeden biriyiz. Bütün fuarlar birleşip ortak bir organizasyon çatısı altında, dünyaya, ihracata yönelik daha başarılı, daha kaliteli hizmetler sunabilirken farklı farklı bölgelerde farklı farklı fuarlar açılıyor. Ayakkabı sektöründe de bu böyle. Biz İstanbul, İzmir ve Konya’yı ayakkabı üretimi konusunda üst olarak seçiyoruz. Konya özellikle ayakkabı üretiminde gücünü hissettirmeye başladığından beri dikkatlerin çekildiği, projeksiyonların artık bir numaralı gündem maddesi olan bir yer. Ben inanıyorum ki şu anda İstanbul’da düzenlenen uluslararası ayakkabı ve çanta fuarının omurgasını oluşturan Konya, Master Shoes Uluslararası Ayakkabı Fuarı’na da sahip çıkacak ve tıpkı üretime olduğu gibi ayakkabı sektörünün fuarcılığına da başkentlik yapacaktır. Bu Konya’ya fazlasıyla yakışacaktır” dedi.

RUSYA FUARINDA KONYA İÇİN ÖZEL BÖLÜM

Çelik, “Kilometrelerce öteye, kendisine ait olmayan organizasyonlara ciddi destekler verip bu desteklerin karşısında ikinci, üçüncü sırada yer almayı Konya hak etmiyor. Türkiye’de eğer biri ayakkabı konusunda master olacaksa bu hiç şüphesiz Konya’dır. O nedenle de Master Shoes ismi de hayırlı uğurlu olsun. Biz bu başlık altında üzerimize düşeni yapacağız. Türkiye’de fuarcılık çok daha farklı bir noktaya gelecek. Kazanmaktan çok kazandırmak için buradayız. Ayakkabı sektörü Izmaylovo’yı yakından bilir. Izmaylovo dört tane oteli çevreleyen bir fuardır. Ve Rusya’daki en önemli fuarlardan biridir. Bu fuara Türkiye’nin önemli toptancıların üç- dört tanesi katılabiliyor ama yıllardır hiçbir Türk firması oraya katılamıyor. Master Shoes fuarına katılan katılımcılardan toplanacak ön talep ile Rusya’da, Moskava’da, Izmaylovo’da Konya özel bölüm açacağız. Ve Master Shoes’a katılan katılımcılar ne kadar istiyorsa, kaç metre karede istiyorsa katılabilecek. Bunun anlaşmasını yaptık. Buradan da müjdesini vermek istiyorum. Bu Konya’ya verdiğimiz değerin yansımasıdır. İnşallah bu değer bir karşılık bulur. Burada konuşulanlar sadece Türkiye’ye değil dünyaya vermek istediğimiz bir mesajdır. Dünyanın en az 26 ülkesinden Türkiye’ye ayakkabı almak için gelen toptancıları burada göreceğiz.”

DÜNYADA SES GETİRECEK

Konya’da düzenlenen ayakkabı fuarının Türkiye’de ve dünyada ses getireceğini ifade eden Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Muhammet Acar ise, “Konya Ayakkabıcılar Odası yönetim kurulu olarak bizler bir yıldır ayakkabı sektörümüzün gelişmesine bir nebze olsa da katkı yapmak amacıyla çalışmalarımıza gayret ediyoruz. Bizler yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte bir yıl önce çıktığımızda, Konya ayakkabı sektörünü nasıl dünyaya tanıtırız, sektörümüzü nasıl zirveye çıkartırız, sektör olarak Konya ve Türkiye ekonomisine nasıl katkı sağlarız diyerek çalışmalarımızı başlattık. Bu vesileyle Konya’mızın, sanayimizin ürettiği ürünlerin kalitesini, ürün çeşitliğini, kapasitemizi dünyada tanıtabilmek amacıyla bir tanıtım filmi yatık. Olumlu dönüşler ve görüşler aldık. Konya ayakkabı sektörümüzün tanıtımını gerçekleştirdiğimize inanıyoruz. Maddi, manevi destekler veren kurul ve kuruluşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Bizler elimizden geldiği kadar Konya’da ayakkabı sektörümüzün tanıtımını gerçekleştirdiğimize inanıyoruz. Bu elbette yeterli değil. Uluslararası düzeyde Konya ayakkabı ve moda fuarı yapılması gerekiyorsa önce tanıtım filmi yapılması gerekiyor. Bizler bunu gerçekleştirdik. Şimdi sıra dünyada ve Türkiye’de ses getirecek bir fuar yapılamasında. Konya ayakkabı sektörümüze maddi ve manevi destek veren kurum ve kuruluşlarımıza çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Toplantıya Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Muhammet Acar, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (KONESOB) Muharrem Karabacak, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Ali Deresoy, Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Konya Haber Haberleri