Konya'nın İlçeleri Kara Büründü! Peki Merkeze Kar Ne Zaman Geliyor? İşte Detaylar...

Meteoroloji, Konya ve çevre illeri için turuncu kodlu uyarıda bulunmuştu. Kuraklığın etkili olduğu Konya'da umutlar yeşerdi. Konya'nın ilçelerinde etkili olan kar yağışı ilçeyi etkisi altına aldı.Peki kar yağışı merkezde ne zaman etkili olacak? İşte...

Meteoroloji, Konya ve çevre illeri için turuncu kodlu uyarıda bulunmuştu. Kuraklığın etkili olduğu Konya'da umutlar yeşerdi.

Konya'nın Hüyük, Akşehir, Doğanhisar ve Ilgın gibi ilçelerinde etkili olan kar yağışı etkili olmaya devam ediyor.

Peki kar yağışı merkezde ne zaman etkili olacak? İşte detaylar...

Meteoroloji, dün hava tahmin raporlarını güncelleyerek kenti turuncu kod ile uyardı.

Konya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti.

"Bugün ve yarın (Pazartesi) Aksaray il geneli ile kuzey ve batısı başta olmak üzere Konya çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak yağış bekleniyor. Yarın (Pazartesi) havanın soğumasıyla yağışların yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde yer yer kuvvetli kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yükseklerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Bu uyarılardan ve yağışlardan sonra karın merkez ilçelere ne zaman yağacağı merak konusu oldu. Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü hava tahmin raporuna göre kar yağışı aşkam saatlerinde merkez ilçelerde de etkili olacaktır.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, tarafından yapılan son tahmine göre Konya'nın merkez ve ilçelerinde en düşük ve en yüksek sıcaklık dereceleri ise şöyle olacak:

Konya Haber Haberleri