Konyalı Gazi Muhammed Talha Aktaş Yaşadıklarını Anlattı! 'Şarapneller Hala Vücudumda'

Türkiye yılardır terörle mücadelesini başarıyla sürdürüyor. Yurt içi ve sınır bölgelerinde düzenlenen çeşitli operasyonlarda, binlerce hain terörist etkisiz hale getirilmeye devam ediliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri kahramanca mücadelelerini sürdürürken...

Türkiye yılardır terörle mücadelesini başarıyla sürdürüyor. Yurt içi ve sınır bölgelerinde düzenlenen çeşitli operasyonlarda, binlerce hain terörist etkisiz hale getirilmeye devam ediliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri kahramanca mücadelelerini sürdürürken Türkiye'nin farklı şehirlerinde düzenlenen operasyonlarda yaralanan gazilerimiz Konya’nın Sesi’ne özel yaşadıkları süreci Ramazan boyunca anlatmaya devam edecek.

2021 yılında Pençe-Şimşek harekâtında bulunduğu mevziiye atılan roket sonucu yaralanan Gazi Muhammed Talha Aktaş, gazetemize özel yaşadığı o anları bizlerle paylaştı. Aktaş, “Bulunduğumuz mevziimize roket atıldı. O an yüksek sesli bir gürültü duydum. Bu ses sonrası sanki her şey bir saniye içinde gerçekleşti. Nefes alamadık o an. Hepimiz dışarıya çıktık. Ben ise bir çukurun içine düştüm. 15 dakika boyunca o çukurda mahsur kaldım. O an bilinç kaybı yaşadım” ifadelerini kullandı.

PENÇE-ŞİMŞEK HAREKATIN’A

HAİN SALDIRI!

Gazilik sürecinin nasıl olduğunu anlatan Gazi Muhammed Talha Aktaş, “2019 yılında eğitime giderek uzman nişancılık eğitimi aldım. Bu eğitimimi başarı ile tamamladım. Sonrasında 3 yıl görev yaptım. Irak'ın kuzeyinde Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım harekâtlarına katıldım. Pençe hareketlerin hepsine girdim. 2021 yılında Pençe-Şimşek harekâtında ise yaralandım. Bulunduğumuz mevziimize roket atıldı. O an yüksek sesli bir gürültü duydum. Bu ses sonrası sanki her şey bir saniye içinde gerçekleşti. Nefes alamadık o an. Hepimiz dışarıya çıktık. Ben ise bir çukurun içine düştüm. 15 dakika boyunca o çukurda mahsur kaldım. O an bilinç kaybı yaşadım. Sıhhiyeci arkadaşım benim yanıma gelerek ilk yardım yaptı ve beni o çukurdan çıkardı. Arkadaşımı görünce kendime güvenim geldi ve çok mutlu oldum. Roket atılma sonucu bir arkadaşımız şehit benimle birlikte dört arkadaşımız ise gazi oldu. Peroneal bölgemden yara aldım. İç organlarımda bunun sonucunda zarar aldı. Bulunduğumuz alana helikopter geldi. Helikopter ile hastaneye kaldırıldık. Önce Şırnak Devlet Hastanesi’ne götürüldüm. Burada ilk müdahale ve operasyonlarım tamamlandı. Daha detaylı tedavi edilebilmem için Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA)’ne özel jet ile götürüldüm” açıklamalarında bulundu.

‘ŞARAPNELLER HALA VÜCUDUMDA’

Şarapnel parçalarının hala vücudunda bulunduğunu ifade eden Gazi Aktaş,“7 defa ameliyat oldum. Bu süreçte sağlık açısından zor günler yaşadım. Birçok şarapnel parçaları hala vücudumda durmaktadır. Bu şarapnel parçaları bizim için birer nişandır. Şırnak Devlet Hastanesi’ne getirildiğimde bilincim yerindeydi. Burada aileme nasıl haber vereceğimi düşünmeye başladım. Annem ve babam yaşlı insanlar olduğu için onları zora sokmadan bu süreci anlatmam gerekiyor diye düşündüm. Sağlık operasyonlarım bittikten sonra artık tedavime GATA’da devam edileceğini bildirdiler. O an içim rahatladı. Bunun sebebi ise buradan Ankara’ya gidip orada aileme haber veririm şeklinde düşündüm. En azından Konya’dan kalkıp telaş ve endişe içinde Şırnak’a gelmek zorunda kalmayacaklardı. Nasıl ülkemiz için fedakârca davranıp gazi oluyorsak ailemiz içinde fedakârlıklar yapmaya devam etmemiz gerekmekteydi. Bu sebeple onların bu süreçte üzülmelerini hiçbir zaman istemedim. Şırnak’ta operasyon geçirdiğim gün ise eşime mesaj atarak bugün çok yorgun olduğumu başka bir zaman görüntülü konuşmak istediğimi ve uyuyacağımı dile getirdim. GATA’da hemşire arkadaşlar artık bir refakatçiye ihtiyacım olduğunu ailemi çağırmam gerektiğini belirttiler. Babamı sesli şekilde aramak yerine görüntülü aramayı tercih ettim. Bunun sebebi ise tedirgin olmaması gerektiği ve onu görüntülü arayacak şekilde sağlığımın yerinde olduğumu göstermekti. Babamı aradım ve bir şaşkınlık sonrası ailem hemen yanıma geldi” şeklinde konuştu.

REFAKATÇİSİNİN ŞEHİT HABERİNİ ALDI!

Kendisine refakat eden Mehmetçiğin şehit olduğunu duyduktan sonra zor günler yaşadıpının altını çizen Aktaş, “Psikolojik olarak da zor anlar yaşadım. Bunun tek sebebi yara almam değildi. Bana kuvvettim yanımda refakatçi olması sebebi ile kendi birliğimdeki arkadaşım Hüseyin Çankaya’yı görevlendirdiler. Hüseyin üç dört ay boyunca benim refakatçiliğimi üstlendi. Hüseyin her zaman benim yanımdaydı. Benim hastane sürecimde kan gördüğünde Hüseyin bayılmıştı. O anı unutmuyorum. Ben taburcu olduktan bir ay sonra Hüseyin’in şehit haberini aldım. Bu durum beni tekrar büyük ölçüde etkiledi. Hüseyin ise Pençe-Kilit Harekatı’nda şehit düşmüştü. Hüseyin kendisinin şehit olacağını bilse benim aylarca refakatçiliğimi yapar mıydı diye düşünüyorum. Kendime tek bir cevap verebiliyorum Hüseyin bugün olsa yine de benim refakatçiliğimi yapardı. Bu da benim için psikolojik bir darbeydi. GATA’daki psikiyatri doktorlarımız işin ehli olduğu için bu konuda da bizlere destek oluyorlar. Bizler dağda yattığımız için eve geldiğimde duvarların üzerime geldiğini düşünüyor pencereleri kapıları açmadan uyuyamıyordum” ifadelerini kullandı.

‘SAĞLIKLI İLETİŞİM KURAMADIM’

Şu an görev başında olan Mehmetçiklere iyi temennilerde bulunan Aktaş, “Gazilik sürecim başladığından itibaren ailem ve eşimde zor anlar yaşadı. Bunun sebebi ise öfke kontrolümü sağlayamayıp sağlıklı iletişim kuramıyor olmamdan kaynaklıydı. Sürekli sesimi yükseltiyor ve sinirleniyordum. Ailemde psikiyatriden destek almam için çok çabaladı. Eşimden her zaman Allah razı olsun bu süreçte hem maddi hem manevi bana çok destek oldu. Eşim benim hayattaki şansım diyebilirim. Bundan sonraki süreçte ailemi ve eşimin mutlu olması için çabalayacağım. Bunun bir karşılığı olamaz aslında ama sevgi olarak bunu tamamlayacağız. Şu an görev başında olan arkadaşlarımın hepsinin yardımcısı olsun. İnşallah bu zor günler bir gün biter. Özellikle 41. Komanda Tugay’ının Allah yardımcısı olsun. Çünkü Pençe Harekâtlarının başından sonuna kadar her türlü faaliyette bulunarak girilmeyen yer bırakmıyorlar” dedi. •Gizem Başar

Konya Haber Haberleri