Konyalı Gazi Muhammed Kılıç Yaşadıklarını Anlattı!

Türkiye yılardır terörle mücadelesini başarıyla sürdürüyor. Yurt içi ve sınır bölgelerinde düzenlenen çeşitli operasyonlarda, binlerce hain terörist etkisiz hale getirilmeye devam ediliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri kahramanca mücadelelerini sürdürürken...

Türkiye yılardır terörle mücadelesini başarıyla sürdürüyor. Yurt içi ve sınır bölgelerinde düzenlenen çeşitli operasyonlarda, binlerce hain terörist etkisiz hale getirilmeye devam ediliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri kahramanca mücadelelerini sürdürürken Türkiye'nin farklı şehirlerinde düzenlenen operasyonlarda yaralanan gazilerimiz Konya’nın Sesi’ne özel yaşadıkları süreci Ramazan boyunca anlatmaya devam edecek.

Şırnak Cizre’de er olarak görev aldığı sırada Bölücü Terör Örgütü PKK’lı teröristler tarafından görev aldıkları mevziiye atılan bomba ve sonrasında açılan taciz ateşleri sonucu kafasına mermi isabet eden Gazi Muhammed Kılıç, gazetemize özel yaşadığı o anları bizlerle paylaştı. Kılıç, “13.08.2015 tarihinde akşamüzeri bir saldırı gerçekleşti. Ben o sırada nöbetteydim. İlk olarak bomba atıldı. Sonrasında bulunduğumuz alanı taramaya başladılar. O sırada mermi kafamın sol tarafından girip sağ tarafından çıktı. O an yere düştüm ve kafam neredeyse parçalanmıştı. O gün sadece ben yaralandım fakat olay benden sonra çok büyük şekilde devam etmiş” ifadelerini kullandı.

CİZRE’DE TACİZ ATEŞLERİNİN

ARDI ARKASI KESİLMEDİ!

Askere gittiği ilk günden gazi olana kadar taciz ateşlerine maruz kaldıklarını ifade eden Gazi Muhammed Kılıç, “2015 yılında Şırnak Cizre’de er olarak görev almaktaydım. Burada o dönem çözüm süreci olduğundan kaynaklı sürekli çatışmalar, taciz ateşleri ve bomba atışları meydana geliyordu. Belli süreden sonra bu durum akşamları artışa geçmeye başladı. Taciz ateşleri başladığında kuleden inmek zorunda kalır bir araya gelirdik. Terör örgütlerinin taciz ateşleri bitene kadar kuleye çıkmazdır. Bir an haber merkezinden bir bildiri geldi. Bu bildiride nöbet saatlerimizin değişmesi gerektiğini ve sebebinin ise terör örgütü kişilerin bizleri takibe alması olduğu dile getirildi. O gün öğle saatlerinde parça tesirli bir bomba bulunduğumuz alana atıldı. Saat gece on iki gibiydi dışarıda çay içiyordum. O anı hiç unutmuyorum. İki arkadaş sanki biri orada biri tuttu ve biz çay içtiğimiz yerden kalkamadık. Tam o an önümüze bomba atıldı. Bu patlama sonucu bir yara almadım. Fakat taciz ateşleri bombalar olsun sürekli peşimizi bırakmıyordu” şeklinde konuştu.

İLK MÜDAHALE YAPILDI

Saldırının nasıl gerçekleştiğini detaylı şekilde anlatan Muhammed Kılıç, “13.08.2015 tarihinde akşamüzeri bir saldırı gerçekleşti. Ben o sırada nöbetteydim. İlk olarak bomba atıldı. Sonrasında bulunduğumuz alanı taramaya başladılar. O sırada mermi kafamın sol tarafından girip sağ tarafından çıktı. O an yere düştüm ve kafam neredeyse parçalanmıştı. O gün sadece ben yaralandım fakat olay benden sonra çok büyük şekilde devam etmiş. Beni uzun süre oradan tabura çıkaramamışlar sebebi ise çatışmanın devam ediyor olmasıymış. Gözlerim kapanmıştı sadece tek hissim sesleri duyuyor olmamdı. Kesinlikle konuşamıyordum. Bir an bana ilk müdahale yapılmaya başlandı. O an bir ses duydum ‘O öldü bırakın’ o sözün ardından elimi vurabildim. Bir an herkes heyecanlandı bir anda beni hastaneye kaldırdılar. Beni direkt Şırnak Devlet Hastanesi’ne getirdiler. O saatten sonra neler yaşandı hatırlamıyorum. Ertesi sabah acil şekilde beni Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA)’ne götürmüşler. 12 gün sonra yoğun bakımda kendime geldim. O an hafıza kaybı yaşamıştım hiçbir şey hatırlamıyordum. Yoğun bakımda 3-4 defa kalbim durmuş. Ben hastanedeyken abime haber verilmiş ve ailem hemen gelmiş. Ben yoğun bakımda olduğum dönem zaten konuşamıyordum. Bunun sebebi ise ağzımın ve kafamın sarılı olmasıydı. Bütün vücudum sargıdaydı. Annemi bir buçuk ay sonra kadar gördüm diye hatırlıyorum. Doktorlar anneme ‘Sakın yoğun bakıma girme seni hissederse duygu değişimi sebebi ile hastayı kaybedebiliriz’ demişler” dedi.

MUHAMMED İÇİN İKİNCİ

MUCİZE YAŞANDI!

İkinci bir mucize yaşanarak hayata tutunduğu anları paylaşan Kılıç, “Ben yoğun bakımdan çıktığımda doktorlar yanıma gelerek bana bir mucize olduğumu söylediler. Ben hayatımda iki mucizeyi peş peşe yaşadım birincisi çatışma esnasında aldığım kurşun sonucu elimi kaldırarak hayatta olduğumu söylemem ikincisi ise yoğun bakım sürecini sağlıklı şekilde atlatmam. Komutanlarımı bir sene sonra hatırlamaya başladım. Yaşadığım olayı hiç hatırlamıyordum mesela. Sadece gözümün önünde yaşadıklarım geliyordu ama ne olduğuna anlam veremiyordum. Ameliyattan bir sene sonra hafızam yerine gelmeye başladı. Sürekli hafıza kayıpları yaşıyordum. Yavaş yavaş düzene girdi bu süreç diyebilirim. Şimdilerde bile ara ara unuttuğum şeyler olabiliyor. Psikolojik olarak da kendi içimde sorunlar yaşadım. 2019 yılı da benim için böyle geçti diyebilirim. Kendi kendime atlattım bu süreci diyebilirim. İzlediğim filmler olsun konuşulan konular, televizyon haberleri beni büyük ölçüde etkiliyordu. Bu psikolojik durum arkadaş çevrem ile de arama mesafe girmesine sebep oldu. Fakat arkadaşlarım durumun hassasiyetinin farkında olarak bana çok iyi davrandılar” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’NİN ÇOK DÜŞMANI VAR’

Gazi olduktan sonra psikolojik olarak zor günler yaşadığını dile getiren Kılıç, “Bir süre boyunca takip edildiğimi insanların benim hakkımda sürekli konuştuğunu düşmeye başlamıştım. Ama bu durumları şükürler olsun ki atlattım. Şimdi ise Selçuklu Sosyal Hizmetler’de büro memuru olarak görev almaktayım. Aynı zamanda ameliyatlarım devam etmektedir. Türkiye’nin birçok yerinde doktorlara giderek tedavi olmaya çalıştım. Gözüm protez, yüzüm komple platin ve bu sebeple sürekli olarak dolguya vs. ihtiyaç oluyor. Şu an görev alan bütün kardeşlerimin Allah yardımcısı olsun demek istiyorum. Benim ailemde çoğu kişi polis ve asker onlarında bilincinde olarak her zaman dua ediyorum hepsine. Bu zaman gerçekten zor bir dönem ülkemize düşman çok hain var. Mehmetçiklerimiz bizler için çabalıyor. Yaralanan gazi olanlar ya da şehit olan insanlar boşuna vefat etmiyor. Her şey vatan içindir” dedi. •Gizem Başar

Konya Haber Haberleri