Konyalı Gazi Bayram Büyüksamancı Yaşadıklarını Anlattı! 'Keşke Şehit Olsaydım'

Türkiye yılardır terörle mücadelesini başarıyla sürdürüyor. Yurt içi ve sınır bölgelerinde düzenlenen çeşitli operasyonlarda, binlerce hain terörist etkisiz hale getirilmeye devam ediliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri kahramanca mücadelelerini sürdürürken...

Türkiye yılardır terörle mücadelesini başarıyla sürdürüyor. Yurt içi ve sınır bölgelerinde düzenlenen çeşitli operasyonlarda, binlerce hain terörist etkisiz hale getirilmeye devam ediliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri kahramanca mücadelelerini sürdürürken Türkiye'nin farklı şehirlerinde düzenlenen operasyonlarda yaralanan gazilerimiz Konya’nın Sesi’ne özel yaşadıkları süreci Ramazan boyunca anlatmaya devam edecek.

Şırnak’ta terörle mücadele operasyonları esnasında teröristler tarafından Gabar Dağı’na döşenen mayınlara basarak ciddi yaralanmalar alan Gazi Bayram Büyüksamancı, gazetemize özel yaşadığı o anları bizlerle paylaştı. Büyüksamancı, “Keşke bende diğer arkadaşlarım gibi şehit olabilseydim diyorum. Biz bu vatan için elimizden kolumuzdan vazgeçtik. Rabbim bize gazilik makamını uygun görmüş. Bizde bu makamı onuru ve şerefi ile taşımaya gayret göstermekteyiz. Allah’ım diğer tarafta mükâfatını verecektir” ifadelerini kullandı.

GABAR DAĞI’NA MAYIN DÖŞEDİLER!

Gazilik sürecini ve sonrasını bizlerle paylaşan Bayram Büyüksamancı, “1973 yılında Konya’da doğdum. Askere gitmeden önce bekârdım. Acemi birliğimi Mardin’in Midyat ilçesinde yaptım. Sonrasında Şırnak’a usta birliğine görevlendirildim. Burada Piyade Er olarak görev almaktaydım. Şırnak’ın Gabar Dağı’na Bölücü Terör Örgütlerinin döşedikleri mayın sonucu gazi oldum. Vücudumda kemik eksikleri hala var. Mayına bastığım andan itibaren beni Şırnak Devlet Hastanesine götürdüler. . O esnada ben bilincimi kaybettim. Gözlerimi hastanede açtım. Burada iki defa ameliyat süreci geçirdim. Üçüncü ameliyatım için Diyarbakır’a beni yönlendirdiler. Bu sebeple Diyarbakır’a üçüncü ameliyatım için geldim. İki ay hava değişikliği sebebi ile Konya’ya geldim. Taburcu oldum memleketime geldim. Psikolojik olarak atlattım gibi. İster istemez akılda kalan şeyler olabiliyor. Ama sonuçta biz bunları bile bile, göz göre çıktık. Bu sürecin sonunda da Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)’ne sevkim yapıldı. Burada da tedavilerim devam etti. Altı ay sonra emekli oldum” açıklamalarında bulundu.

‘ZOR GÜNLERİ ATLATTIM

EMEKLİ OLDUM’

Zor günler geçirdiğini fakat sonrasında çalışma hayatına adapte olduğunu vurgulayan Büyüksamancı, “Zor günler geçirdim fakat devletimiz sağlık açısından hep yanımızda oldu. Gittiğim hastanelerde askeri ilişkim kesilmediğinden kaynaklı bir tedavi sürecimde zorluk yaşamadım. 1995-1996 yılında ticarete atıldım. Devletin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne ve güvenliğine kasteden terör örgütleriyle mücadelede yaralanarak malûl olan gazilerden çalışabilir durumda olanlar, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun Ek 1 inci maddesi gereğince kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsünde istihdam edilmektedirler. Bende bu yasadan yararlanarak Konya Büyükşehir Belediye’sinde işe başladım. Burada büro personeli olarak görev aldım. 25 yıl boyunca Büyükşehir Belediyesinde görev aldım. Buradan da görevimi tamamladıktan sonra emekli oldum” şeklinde konuştu.

KEŞKE ŞEHİT OLSAYDIM!

“Keşke bende diğer arkadaşlarım gibi şehit olabilseydim diyorum. Biz bu vatan için elimizden kolumuzdan vazgeçtik.” şeklinde konuşan Büyüksamancı, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü bir devlettir. Teslim olsunlar ve teröristler bu haksız davalarından vazgeçsinler. Çünkü hiçbir yere varamazlar. Türk Silahlı Kuvvetleri, göreve her zaman hazırdır. Bazen keşke bende diğer arkadaşlarım gibi şehit olabilseydim diyorum. Biz bu vatan için elimizden kolumuzdan vazgeçtik yeri geldi. Rabbim bize gazilik makamını uygun görmüş. Bizde bu makamı onuru ve şerefi ile taşımaya gayret göstermekteyiz. Allah’ım diğer tarafta mükâfatını verecektir. Bizler her Türk asker doğar mantığı ile yetişerek büyüdük. Bu sebeple şehit olma isteğimiz her zaman oldu. Ben devletimden de halkımdan da razıyım. Allah şu an görev alan askerlerimize ve polislerimize hidayet versin demek istiyorum. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ biz vatan aşkı ile görev alanlar bu söze dikkat ederek vatanımızı ve halkımızı her zaman korumaya devam edeceğiz” dedi. •Gizem Başar

Konya Haber Haberleri