Konyalı Gazi Adnan Almaz! yaşadıklarını anlattı: Çatışma sonucu kafamda mermi kaldı!

Türk Silahlı Kuvvetleri kahramanca mücadelelerini sürdürürken Türkiye'nin farklı şehirlerinde düzenlenen operasyonlarda yaralanan gazilerimiz Konya’nın Sesi’ne özel yaşadıkları süreci Ramazan boyunca anlatmaya devam edecek.

Türkiye yılardır terörle mücadelesini başarıyla sürdürüyor. Yurt içi ve sınır bölgelerinde düzenlenen çeşitli operasyonlarda, binlerce hain terörist etkisiz hale getirilmeye devam ediliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri kahramanca mücadelelerini sürdürürken Türkiye'nin farklı şehirlerinde düzenlenen operasyonlarda yaralanan gazilerimiz Konya’nın Sesi’ne özel yaşadıkları süreci Ramazan boyunca anlatmaya devam edecek.

Diyarbakır’da görev sırasında terörle mücadele operasyonları esnasında teröristlerle girdiği silahlı çatışma sonucu beyninde mermi kalan Gazi Adnan Almaz, gazetemize özel yaşadığı o anları bizlerle paylaştı. Almaz, “. Hepimiz bu yola aslında şehit olma düşüncesi ile çıktık. Allah devletimize zeval vermesin. Türkiye güçlü bir devlettir. Bizler her zaman ülkemiz için var olduk. Bizler vatan mücadelesinin canlı örnekleriyiz” ifadelerini kullandı.

ÇATIŞMA SONUCU KAFAMDA MERMİ KALDI!

Gazilik sürecinin nasıl olduğunu anlatan Gazi Adnan Almaz, “1979 yılında Konya’da doğdum. 1999 yılında askere gittim. Askerlikten sonra polis olmaya karar verdim. Diyarbakır’da görev almaktaydım. Görev sırasında PKK Terör Örgütü ile girdiğimiz silahlı çatışma sonucunda kafama mermi aldım. Bu sebeple gazi oldum. Kafamda, bacağımda ve omzumda şarapnel parçaları kaldı. Çatışma sonrası ilk olarak Diyarbakır Devlet Hastanesine kaldırıldım. Ondan sonra Dicle Tıp Fakültesi’nde tedavime devam ettiler. Bu sürecin sonunda da Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)’ne sevkim yapıldı. Tedavi süreçlerim ömrümün sonuna kadar devam edecek. Yapılan bu tedaviler sonrasında emniyet için çalışmaya elverişli sonuç verilmedi ve emekli oldum. Tıbbın gelişmesi ile vücudumuzda kalan mermi ve şarapnel parçaları alınmaya devam ediyor. Alınamayanlarda vücudumuzda bizimle yaşamaya devam ediyor” açıklamalarında bulundu.

‘HAYATIMIZI KONTROL ALTINA ALDIK’

Hayatını daha sakin geçirmek zorunda olduğunu belirten Adnan Almaz, “Hayat şartlarımızı gazilik durumumuza göre şekillendirip ona göre yaşamaya çalışıyoruz. Eskiden oynadığımız gibi futbol oynamıyor ani hareketlerden uzak duruyoruz. Yaşamımızın her noktasında hassas davranmaya devam ediyoruz. Soğuk kış günlerinde sağlığımızı tehlikeye atmamak adına dışarı fazla çıkmamaya özen gösteriyoruz. Yediğimiz yemeğe kadar her ince çizgiyi kontrol altına alıyoruz diyebilirim. Gazi olduktan sonra sağlık problemlerinin yanı sıra daha sakin bir hayat geçirmeye tercih ettim. Emekli olduktan sonra çiftçilik yapmaya başladım. Ailemle ve tarlamla çok vakit geçiriyorum. Konya’nın yapısına uygun mahsuller ekiyorum. Bunlar arpa, buğday, mısır, nohut ve pancar gibi ürünleri üretiyorum. Daha sakin bir hayat bizler için şart oldu diyebilirim” şeklinde konuştu.

‘VATAN MÜCADELESİNİN CANLI ÖRNEKLERİYİZ’

Görev yapan asker ve polis kardeşlerine iyi temennilerde bulunan Almaz, “Görev yapan kardeşlerimi Allah korusun. Vatanı şerefle korudukları gibi kendilerini de korumalarını temenni ediyorum. Bizler bu mesleklere başlarken gazi olmanın da şehit olmanın da başımıza geleceğini bilerek girdik. Hepimiz bu yola aslında şehit olma düşüncesi ile çıktık. Fakat kimilerimize nasip oldu gazilik ve şehitlik makamı kimimize olmadı. Hiçbir zaman başıma neden bu olay geldi diye üzülmedim. Aksine gururlandım. İnşallah diğer kardeşlerimde sağlıkları ile görevlerine devam ederler. Devletimiz hamd olsun biz gazilerin arkasında. Her türlü ihtiyacımızda bize destek oluyor. Bizde bunu bilerek daha hassas davranıyoruz kendimize. Allah devletimize zeval vermesin. Türkiye güçlü bir devlettir. Bizler her zaman ülkemiz için var olduk. Bizler vatan mücadelesinin canlı örnekleriyiz” dedi. •Gizem Başar

Konya Haber Haberleri