Konya'da yapılacak en iyi spor aktiviteleri

Konya'da yaz aylarının gelmesiyle Belediyelerin spor salonları ve birçok özel spor salonu, daha çok üye kaydı almaya başladı. Peki, Konya spor etkinlikleri neler, Belediye ve özel spor salonlarının fiyatları ne kadar? Hangi branşlar var? İşte detaylar…

Konya'da yaz aylarının gelmesiyle Belediyelerin spor salonları ve birçok özel spor salonu, daha çok üye kaydı almaya başladı. Peki, Konya spor etkinlikleri neler, Belediye ve özel spor salonlarının fiyatları ne kadar? Hangi branşlar var? İşte detaylar…

Özellikle yaz aylarının gelmesiyle tatile gidecek olanlar daha sağlıklı ve fit kalabilmek için spor salonlarına ve birçok aktiviteyi gerçekleştirebileceği spor etkinliklerine yöneldi. Konya ise gerek branşlarıyla gerekse spor salonlarının nitelik ve kapasitesiyle çok fazla çeşitliliğe sahip şehirler arasında yer alıyor. Konya'da hem ekonomik hem ulaşım rahatlığıyla sağlıklı ve fit kalabileceğiniz sayısız spor salonu bulunmakta. İşte Konya'da ki spor salonları...

1- SELÇUKLU BELEDİYESİ YENİKENT SPOR SALONU

Yazır Mahallesinde bulunan Yenikent Spor Salonu 2012 yılında hizmete sunulmuştur. Yenikent Spor Salonu bünyesinde basketbol, voleybol, hentbol karşılaşmalarına uygun olarak düzenlenen salonla birlikte bay ve bayanlara ait Fitness salonları bulunmaktadır. Spor salonunda masa tenisi de mevcuttur.

Yenikent Spor Salonunda uzman antrenörler eşliğinde kişiye özel spor programı uygulanmaktadır. Her bir üye için yağ ve kas oranı hesaplanarak spor haritası çizilmekte, bu şekilde bilinçli ve sağlıklı spor yapmaları amaçlanmaktadır.

Üyelik sistemi ile çalışan salonumuzda ayrıca misafir üyelerin de faydalanabileceği seanslık girişler mümkündür.

Hafta içi açılış ve kapanış saati: 08.00-22.30

Cumartesi: 09.00-17.00

Pazar: Kapalı

Telefon: (0332) 265 01 26

KONUM BİLGİSİ İÇİN TIKLAYIN

2-MERAM BELEDİYESİ NAZMİYE MUSLU SPOR TESİSİ

Çok amaçlı kullanıma uygun olarak tasarlanan Nazmiye Muslu Spor Salonu, başta Meram Belediyesi Spor Kulübü sporcuları ve üyeleri için, Taekwondo, Wushu-Sanda, Kick Boks, Cimnastik, Güreş dersleri verilmektedir. Öte yandan Meram Belediyesi Yaz ve Kış Okulları bünyesinde Jimnastik, Taekwondo ve Kick Boks dersleri verilmektedir. Spor salonunda WC, duş ve mescitleri de mevcuttur.

Hafta içi açılış ve kapanış saati: 10.00-22.00

Cumartesi: 10.00-22.00

Pazar: Kapalı

Telefon: (0 332) 320 90 91

KONUM BİLGİSİ İÇİN TIKLAYIN

3- MERAM BELEDİYESİ RABİA SPOR TESİSİ

Meram Belediyesi Rabia Spor Tesisi, yüzme havuzu, sauna, buhar odası, bay ve bayanlar için ayrı Fitness, Cimnastik, Taekwondo, Step, Zumba ve Aerobik salonlarından oluşmaktadır. Her katta ayrı ayrı WC, duş, mescit ve dinlenme alanları mevcuttur. Rabia Spor Merkezi, üyelik sistemiyle hizmet vermektedir.

Hafta içi açılış ve kapanış saati:

Pazartesi: Temizlik ve tadilat nedeniyle kapalı olup sadece 08.00 - 17.00 saatleri arasında kayıt işlemleri için açıktır.

Diğer günler: 08.00-22.30

Cumartesi: 08.00-22.30

Pazar: 08.00-22.30

Telefon: (0332) 257 11 11

KONUM BİLGİSİ İÇİN TIKLAYIN

4- SELÇUKLU BELEDİYESİ YAZIR SOSYAL TESİSİ

Vatandaşların her türlü sosyal ve kültürel faaliyetlerini rahatça gerçekleştirebileceği bir yaşam alanı olacak olan Yazır Sosyal Tesisi, 4 bin 200 m² inşaat alanına sahip.

Zemin, birinci ve ikinci kattan oluşantesisin zemin katında emekli lokali, kapalı havuz, spor salonu, buhar odası,vitamin bar ve sauna, birinci katında erkek ve bayan fitness salonları, spor salonu ve soyunma odaları, sağlıklı yaşam alanı olarak planlanan ikinci katında ise çok amaçlı salon, mamografi odası, simear odası, diyetisyen odası, sigara bırakma odası, muayene odası ve rezerv odaları yer alıyor.

Hafta içi açılış ve kapanış saati: 09.00-22.30

Cumartesi: 09.00-22.30

Pazar: Kapalı

Telefon: (0332) 265 05 44

KONUM BİLGİSİ İÇİN TIKLAYIN

5- BELEDİYE TARİHİNİN EN YÜKSEK BÜTÇELİ YATIRIMI KARATAY SPOR MERKEZİ

Karatay ilçesine kazandırılacak olan, Karatay Spor Merkezi'nin inşası bugün (31 Temmuz 2023) düzenlenen törenle atılacak. Tesis çok yakında Konya’ya kazandırılacak.

Toplam yatırım bedeli 372 milyon lira olan ve 24 metrekarelik alanda yapımı başlayacak olan tesiste; FIFA standartlarına uygun 68x105 metre ebatlara sahip Suni Çim Saha, 16x25 metre ebatlara sahip Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Taekwondo, Karate, Halter, Güreş, Okçuluk, Fitness vb. sporların yapılacağı Salon Sporları Merkezi ve 336 kişilik tribüne sahip Kapalı Spor Salonu yapılacak.

Ayrıca tesis bünyesinde, kafeterya, antrenör odaları, giyinme salonları, WC-Duş, hakem odaları, mescit, yemekhane, çamaşırhane, kapalı ve açık otopark alanları da yer alacak.

6- 2021 - 2022 EN İYİ SPOR MERKEZİ SEÇİLEN RUNUP SPOR MERKEZİ

Toplam 4.500 metrekare alanıyla Konya’nın en büyük ve en prestijli spor kompleksi olan Runup Sport, Konya’nın tek crossfit parkuruna sahip spor salonu, gerçek boks ringi ve büyük kullanım alanıyla sporseverlerin buluşma noktası oluyor.

Runup Spor, üyelerine fitness, crossfit, spinning, pilates, squash, zumba, step aerobik, basketbol, boks ve daha pek çok alanda spor yapma olanağı sunan, 3000 metrekare kapalı alanı, 5.5m yüksek tavanı, kapalı ve açık otoparkı, saunası ve buhar odası ile hizmet sunuyor.

Hafta içi açılış ve kapanış saati: 07.00-23.00

Cumartesi: 07.00-23.00

Pazar: 07.00-23.00

Telefon: 0530 259 88 00

KONUM BİLGİSİ İÇİN TIKLAYIN

7- NİTEN DOJO SPOR KULÜBÜ

Niten Dojo Spor Kulübü içerisinde, KICK BOKS, BOKS, MUAY THAİ, AIKIDO, KENJUTSU, JU JITSU, MMA, KRAV MAGA, HANKİDO branşlarında hizmet vermektedir.

MMA: Karma dövüş sanatları, tarafların karşılaşmalarda üstünlük sağlamak için her türlü dövüş sanatı tekniğinden faydalanabildiği dövüş sporudur.

KRAV MAGA: Krav Maga, İsrail askeri güçleri tarafından geliştirilen ve kullanılan savaş sanatları tekniğidir. Kişisel savunma için daha basitleştirilip askeriyede kullanılan “öldürme teknikleri çıkarılmış bir versiyonu”, sivil hayatta açılan kurslarla öğretilmektedir.

AİKİDO: Aikido bir "modern Japon savaş sanatı" dır. Japonya'daki diğer savaş sanatları gibi aikido sadece kendini korumak için değil, aynı zamanda ruhsal gelişim için de bir öğretidir. Aikido adı üç kanjiden oluşmaktadır: 合 ai 気 ki 道 dō Bir bütün olarak da anlamı "yaşam gücüyle bütünleşme yolu"dur.

KENJUTSU: Kenjutsu, Japon kılıcı katananın kullanımı üzerinde uzmanlaştığı bir geleneksel Japon savaş sanatıdır. Yüzyıllar boyunca buşi ve samuraylar tarafından kullanılmıştır. Kenjutsu genelde bir partnerle çalışılan formlardan oluşan bir idman yapısına sahiptir.

JIUJITSU: Jujutsu / Juijutsu, Japonya kökenli bir Uzak Doğu savaş sanatıdır. Samurayların savaşlarda silahsız kaldıklarında kullandıkları tekniklerle yaratılmıştır. Rakibin saldırısından faydalanarak vuruş kırış fırlatma boğma ve kilitleme tekniklerinden oluşmaktadır. Uzun ve çok tekrara dayanan bir sistemi vardır.

MUAY THAİ: Muay Thai, Tayland'da ortaya çıkan ve özgün adı Muay Thai olan dövüş sporu. Tayland Boksu da denir. Yumruk, diz, dirsek ve tekmelerin kullanıldığı oldukça sert bir dövüş sanatıdır.

Hafta içi açılış ve kapanış saati: 18.00-00.00

Cumartesi: 18.00-00.00

Pazar: Kapalı

Telefon: 0539 297 63 50

KONUM BİLGİSİ İÇİN TIKLAYIN

8- SELÇUKLU BELEDİYESİ TENİS KULÜBÜ

Selçuklu’ da tesis altyapısının zenginleşmesine katkı sağlayan Selçuklu Belediyesi Tenis Kortu, 4’ü açık 2’si kapalı olmak üzere toplam 6 tenis kortu ile hizmet veriyor.

Tesis yapım tarihi: 2015 Ayrıca kulüp olarak tenis eğitimi almak isteyen yetişkinlerimize de tesislerimizde antrenörlerimiz tarafından eğitim verilmekte olup aynı zamanda kortlardan faydalanmak isteyen sporseverlere de tesisler açıktır.

Telefon: (0332) 265 50 19

KONUM BİLGİSİ İÇİN TIKLAYIN

9- MD FİTNESS CLUB

Bosna Hersek Mahallesi Kıvılcım Bulvar AVM içerisinde tek zemin üzerinde Konya’nın en büyük Fitnes kulübü olan "Md Fitnes Club" iki bin m2 alan üzerinde her yaş grubuna en büyük hizmeti veriyor.

Salon içerisinde fitness, Spinning, Pilates, Zumba, Dövüş kulübü, Latin dansları, Yoga, Reformer pilates, Basketbol, Crossfit, Vitamin bar ve Suplement Shop bölümleri bulunuyor.

Hafta içi açılış ve kapanış saati: 08.00-00.00

Cumartesi: 08.00-00.00

Pazar: 08.00-00.00

Telefon: 0530 259 88 00

KONUM BİLGİSİ İÇİN TIKLAYIN

10- SWİSS SPOR MERKEZİ

Konya’yı daha fit bir hale getirmeyi hedefleyen Swiss Spor Merkezi, Yaklaşık 1500 m alanda modern, ferah ve hijyenik bir mekanı Konya’ya kazandırdı. Geniş bir mimariyle teknoloji, ses, ışık, ergonomi ve yalıtım koşulları %100 fitness aktiviteleri ve hareket serbestliği için uygun ortam tasarlayan Swiss Spor Merkezi’ne 18 yaş ve üstü herkes kayıt yaptırabiliyor.

Tüm ekipmanları TECHNOGYM marka güvencesine sahip olup, herkesin ihtiyaçlarına uygun, geniş kardiyo ve ağırlık ekipmanlarıyla, 2014’ten beri hizmet veriyor.

Hafta içi açılış ve kapanış saati: 09.00-23.00

Cumartesi: 09.00-23.00

Pazar: 12.00-22.00

Telefon: 0541 107 94 77

KONUM BİLGİSİ İÇİN TIKLAYIN

-Nurseda İnan

Konya Haber Haberleri