Konya'da tesettür festivali... Ne zaman başlıyor? Nerede? Hangi firmalar katılıyor? İşte detaylar...

9-12 Mart tarihlerinde Konya Dedeman Otel’de düzenlenecek olan Başkent Festival giyimden aksesuara, çantadan ayakkabıya, ev tekstilinden geleneksel sanatlara, çocuk giyimden erkek giyime kadar birçok farklı sektördeki firmayı sizler için bir araya get...

9-12 Mart tarihlerinde Konya Dedeman Otel’de düzenlenecek olan Başkent Festival giyimden aksesuara, çantadan ayakkabıya, ev tekstilinden geleneksel sanatlara, çocuk giyimden erkek giyime kadar birçok farklı sektördeki firmayı sizler için bir araya getiriyor.

Başkent Festival, 9 Mart’ta başlayacak 12 Mart’ta son bulacak. Peki, Moda ve Alışveriş Festivali nerede düzenlenecek? Başkent Festival Yöneticisi Türkan Eraslankılıç, gazetemize özel bütün merak edilenleri cevapladı.

BAŞKENT FESTİVAL KONYALI KADINLARA HİTAP EDECEK

Başkent Festival hakkında açıklamalarda bulunan Başkent Festival Yöneticisi Türkan Eraslankılıç, “Alışveriş bir kültürdür. Kadınların alışveriş alışkanlığı adeta terapi niteliğindedir. Kadın demek; kültür, alışveriş ve şenlik demektir. Başkent Festival’de kadınların ihtiyaç duyduğu tüm ürünler kaliteli olduğu kadar, hesaplı oluşuyla da ziyaretçileri sevindirecektir. Sosyal etkinliklerin gerçekleştirildiği ve sürpriz hediyelerin verildiği Başkent Festival’e tüm illerden kadın-erkek, genç-yaşlı, çocuk ayırımı yapılmadan, yediden yetmişe herkes katılabilir. Öncelikle Konya’da yaşayan kadınlara hitap etmekle birlikte Türkiye’nin birçok şehrinden kadınlar ve katılımcı firmalar festivale katılım sağlamaktadır. Başkent Festival’de markalar itibar ve değer kazanır. Festivalimizde hanımlar istediği tüm markalara ait ürünleri bulabilir ve büyük indirimlerle alışverişlerini yaparlar. Tüm gardıroplar çok cazip fiyatlarla baştan sona yenilenir. Konya’nın yanı sıra Kayseri, Ankara ve Gaziantep’te de düzenlenen Başkent Festival, Türkiye’nin tüm illerinde organizasyonlarına devam edecektir” şeklinde konuştu.

KONYALI KADINLAR TESETTÜR

GİYİMDE BİR MARKA!

Konya’yı ikinci evi gibi gördüğünü söyleyen Türkan Eraslankılıç, “Ben Konya’ya işim gereği ve Mevlana’ya olan ilgimden dolayı çok sık gelip gidiyorum. Konya özel bir şehirdir. Konya’da hiçbir zaman bir yabancılık çektiğimi hatırlamıyorum. Konya bizlerin ikinci evi gibidir diyebilirim. Başkent Festivali’ni 2. Kez Konya’da yapmamıza en büyük etkenlerden birisi tesettürlü hanımefendilerin bizim festivallerimize olan ilgisi ve merakıdır. Konyalı kadınların tesettür giyim konusunda bakış açıları kesinlikle harika diyebilirim. Konyalı hanımlar tesettür kıyafet açısından çok şık ve güzel giyiniyorlar. Konyalı kadınlardan aldığımız bu destek sayesinde ikinci kez Konya’da olmaktan mutluluk duyuyorum” açıklamalarında bulundu.

BAŞKENT FESTİVAL’DE %50 KONYALI FİRMALAR HAKİM

Başkent Festival’in detaylarını açıklayan Eraslankılıç, “Konya, Başkent Tesettür Festivali, için geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de festivalinde %70’e varan indirimler sağlayacağız. Ek olarak 100 kişiye hediye çekimizi de bu sene vermeye devam edeceğiz. Yarın başlayacak olan festivalimizde yüz firmamız aktif şekilde rol alacaktır. Konyalı firmalarımızda burada yarı yarıya faaliyet göstermektedir. Benim için Konya esnafı çok önemlidir. Gittiğimiz şehirlerde yerel esnafı yarı yarıya ağırlamaktan memnuniyet duyarım. Bunun sebebi ise yerel Konya esnafımızın kendi kitlesi çoktur. Bu da festivallerimize katkı sağlamaktadır” dedi.

BAŞKENT FESTİVAL’İ NEREDE OLACAK?

Başkent Festival’i, Konya Dedeman Otel’de yapılacak. 9-12 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan festival pek çok kesime hitap edecek.

DEDEMAN OTEL NEREDE, NASIL GİDİLİR?

Kültürpark turnikelerinden 63, 64, 65, 66, 67 numaralı otobüslerden birine binerek Dedeman Otel durağında indiğinizde Dedeman Otel’e ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra Konya Sille Yolu-Çimenlik minibüsü ve Eski Garaj-Akıncılar minibüsleri de Dedeman Otel’in önünden geçmektedir. •Gizem Başar

Konya Haber Haberleri