Konya’da tarıma dayalı sanayi sitesi inşa ediliyor! İşte detaylar...

Türkiye’nin tahıl ambarı ve tarım şehri Konya’da, tarımla entegre sanayi sitesi kuruluyor.

Türkiye’nin tahıl ambarı ve tarım şehri Konya’da, tarımla entegre sanayi sitesi kuruluyor.

Zirai ilaç ve tohum üzerine faaliyet gösteren işletmeler, bu sanayi sitesinde kümelenecek. Erkoyuncu İnşaat öncülüğünde yapılacak Tarım Kent Sanayi Sitesi’nin yakında temeli atılacak. Yaklaşık 270 bin metrekare alana inşa edilecek sanayi sitesi kooperatif olarak yapılacak.

KÜMELENME EKONOMİYE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK

Proje hakkında Konya’nın Sesi’ne bilgiler veren Tarım Kent Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kılınç, Tarım Kent 1 ve Tarım Kent 2 şeklinde proje yapacaklarını belirtti.

Sadece tarımsal üretim ve satış yapacak firmalara özel bir sanayi sitesi olacağını belirten Kılınç, toplam sanayi alanının 270 bin metrekare olduğunu belirterek şöyle konuştu: “143 bin 922 metrekare arsa alanına sahip 1. etapta, 880 metrekare ile 64 adet dükkan konumlandırılırken 2. etapta ise 65 bin 571 metrekare arsa alanı ile 440 metrekarelik 90 adet dükkan konumlandırılacak. Yatırımcı maliyeti 1 etapta 8,5 milyon TL, ikinci etapta 4,6 milyon TL öngörüyoruz.

Konya-Ereğli yolu üzerinde yer alacak sanayi sitemiz mevcut tarım alanlarına da yakın mesafede. Yatırımcılarımız ağırlıklı tarım sektöründen olacak. Yani tarımsal endüstrinin gelişmesine büyük katkı sağlayacak Konya’daki ilk sanayi sitesi. Burada oluşacak kümelenme hem şehir hem ülke ekonomisine çok önemli katkılar sağlayacak.” Talebin fazla olmasıyla yeni arsalar ilave ettiklerinin bilgisini veren Kılınç, buradaki asıl amaçlarının hem bayileri hem de toptancıları bir araya getirerek nakliye ve iş gücünün ekonomik boyutunu rahatlatacağı açıklamasını yaptı.

Sadece Konya’dan rağbet olmadığı gibi ülkenin birçok farklı noktasından talep gördüklerini ifade eden Kılınç, zirai alanda büyümek isteyen kişinin Konya’ya yer açmasının fayda sağlayacağı görüşüne yer verdi.

Kılınç, Nisan 2023 tarihinde başlamayı hedefledikleri projenin 2025 yılında tamamlanması planladıklarını sözlerine ekledi. •İbrahim Çiçekçi

Konya Haber Haberleri