Konya’da Huzur Haftası Başlıyor... Pazar Günü Tüm Vatandaşlar Davetli!

Hazreti Muhammed’in dünyaya gelişi dolayısıyla hicri takvime göre rebievvel ayının 12’nci günü idrak edilen Mevlid Kandili kapsamında Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’nin katılımlarıyla bir basın toplantısı düzenlendi.

Hazreti Muhammed’in dünyaya gelişi dolayısıyla hicri takvime göre rebievvel ayının 12’nci günü idrak edilen Mevlid Kandili kapsamında Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’nin katılımlarıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Bu kapsamda Konya’da çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini söyleyen Öge, tüm vatandaşları programlara davet etti.

Konya İl Müftülüğü binasında gerçekleştirilen toplantıda Müftü Öge Mevlid-i Nebi Haftasının öneminden bahsetti.

Bu sene ‘Peygamberimiz İman ve İstikamet’ konusunun ele alındığını ifade eden Öge, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnsanımız için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı, bu konuda toplumsal bilince ve hassasiyete vesile olmayı görev kabul ettik. Sevgiyi, muhabbeti Allah’a tabi olmayı önceleyeceğiz. Bu hususta bize güç veren camilerin olduğunu unutmadan hareket edeceğiz.”

İNSANLARA GÖRSELLE, SANATLA, ESTETİKLE PEYGAMBER EFENDİMİZİ ANLATMAK İSTİYORUZ

Konya’da bu hafta çok çeşitli etkinliklerin yapılacağını ifade eden Öge sözlerine şöyle devam etti:

“Müftülük binamızda yer alacak olan Hüsn-ü Hat sergisi, bir hafta boyunca açık olacak. Hacıveyis Camii’de kadınlara yönelik Mevlid Kandili Programı, Sultan Selim Camii’de Mevlid Kandili programı, Sabah Namazı Buluşması gibi birçok etkinlikle Peygamber Efendimiz, Mevlid-i Şerif programlarımızla anılacak.1 Ekim Pazar Günü Sultan Selim Camii’nde kılınacak olan sabah namazına da tüm aileleri, çocuklarıyla birlikte bekliyoruz.”

Konya İl Müftülüğü’nde gerçekleşen toplantı Hüsn-ü Hat sergi açılışıyla devam etti. Hattat Kuddusi Doğan, Konya’da ilk defa sergi açarak, Peygamber Efendimizi, Camileri ve Din Görevlilerini anlatan kompozisyonlarını tanıttı. Konya’nın ünlü Hüsn-ü Hat ustası, Hattat Hüseyin Öksüz’de sergi tanıtımına eşlik etti.

-Nurseda İnan

Konya Haber Haberleri