Konya Mimarlık Festivali 23’ Başlıyor!

Türkiye’nin alanında ilk mimarlık festivali olan Konya Mimarlık Festivali, 2 Ekim Dünya Mimarlık Günü münasebetiyle Kültür Park’ta gerçekleştirilecek olan açılış töreni ile başlayacak.

Dünya Mimarlar Birliği (UIA)’nın her yıl Ekim ayının ilk pazartesi olarak belirlediği Dünya Mimarlık Günü’nü Mimarlar Odası Konya Şubesi “Bu Kentte Mimarlık Var!” diyerek Ekim ayına yayılan bir dizi etkinlik ile “Konya Mimarlık Festivali” başlığı altında ile kutlamaya başlamasının 6. Yılında KMF 23’ yine dolu dolu geçecek. Dünya Mimarlar Birliği’nin uluslararası çapta ilan ettiği “Dirençli Topluluklar İçin Mimarlık” temasıyla yola çıkılan ve 2 Ekim’de Kültür Park’ta organize edilen “8. Kentte Mimarlık Sergisi”nde kentin mimarlık pratiğine katkıda bulunan özel sektör ve kamu projeleri sergilenecek ve bu projeler sektör temsilcilerinin yanı sıra kentli ile de buluşmuş olacak. “Sanatçı Mimarlar Sergisi” ise mimar olup sanatın her alanında faaliyet gösteren mimarlarımızın el emeği eserlerini sergileyecekleri bir ortam haline gelecek.

KMF 23’ DOLU DOLU GEÇECEK

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Mimarlar Odası Konya Şubesi Başkan Ahmet Övet, KMF 23’ün ana hedefinin Konya’daki mimarlık faaliyetinin kentli ile buluşmasının hedeflenmesi olması dolayısıyla tüm Konyalıları 2 Ekim’de Kültür Park festival alanına davet etti. Övet, “Konya Mimarlık Festivali 23’ün 2 Ekim Kültür Park etkinliklerinin bir diğer ayağı ise geçen sene de yoğun ilgi ile karşılanan atölyeler olacak. Şehrimiz bünyesindeki üniversitelerde yer alan Mimarlık bölümü öğrencilerini hedeflese de Kültür Park’ta vakit geçiren hemşerilerimizin de paydaş olabileceği birbirinden eğitici ve nitelikli atölyeler her yıl olduğu gibi yine bu yıl da festival alanında yer alacak.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyelerinin düzenlediği Hat, Tezhip, Kalemişi, ve Seramikle eskiz atölyeleri, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyelerinin hazırladığı Çamur ve Tekstil, Konya Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyelerinin hazırladığı Çizgiden Yapıya, Konya Kent Merkezinde Duyusal İzlenimler, Mozaik, İkinci Şans İleri Dönüşüm atölyeleri, mimar üyelerimizin bizzat yürütücü olacağı Usturlab, Jengart atölyeleri, kentimizin geleneksel sanatlarında ustalaşmış isimlerinden Kündekari atölyesi ile hem mimarlık eğitimi hem de mimarlık üretimi noktasında sektöre destek olacak. KAPSÜL Teknoloji Platformu ile Teknolojinin Mimarisi atölyesi gibi teknoloji ve mimarlığın ortak noktasında yürütülecek atölyelerin yanı sıra özel sektörde yer alan firmaların yapı malzemeleri ile uygulamalı yapacakları workshoplar ile KMF 23’ Pazartesi günü festival alanında dolu dolu geçecek. Mimarlık ve sanat yayıncılığında öncü olan YEM Yayınları da kitaplarının tanıtımıyla aramızda olacak. KIZILAY mobil kan verme merkezi ile sosyal sorumluluk projesi kapsamında festival alanında yer alacak. Bir diğer paydaşımız olan MEDİCANA Sağlık Grubu da önleyici sağlık tanıları konusunda bilgilendirme masasını alanımızda hazır bulunduracak. Festival akşamımızı ise genç sanatçı Uğur Duman’ın konseri ile şenlendireceğiz. Konyalı hemşerilerimiz ve saygıdeğer üyelerimizi Konya Mimarlık Festivali 23’ün ilk ayağı olan Pazartesi günü saat 10.30’da 2 Ekim Dünya Mimarlık Günü Kültür Park Etkinliklerini Açılış Töreni’ne davet ediyorum. Festivalimizin Ekim ayı boyunca organize ettiğimiz diğer programlarına web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden ulaşılabilir. ” ifadelerini kullandı. -Buse Aşcı

Konya Haber Haberleri