Kabine Açıklanıyor! Yeni Kabinede Konyalı Bakan Olacak Mı?

28 Mayıs Seçimlerinden zaferle çıkan Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabinesini oluşturacak. Yeni Kabinede Konyalı isimler yer alacak mı?

28 Mayıs Seçimlerinden zaferle çıkan Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabinesini oluşturacak. Yeni Kabinede Konyalı isimler yer alacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasi hayatı boyunca Konya'ya her zaman büyük önem vermiş ve kabinesinde sürekli birden fazla Konyalı isme görev vermişti.

Konyalı isimler yer alacak mı?

Görevi sona erecek kabine listesinde Konyalı olan bürokratlar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yer alıyordu. Bakan Murat Kurum, İstanbul milletvekili olarak seçilmiş, Bakan Koca ise milletvekili olmayı istemeyerek affını istediği haberleri kamuoyunda yer almıştı.

Bakan Kurum devam edecek mi?

Yarın açıklanacak kabinede de birden fazla Konyalı'nın yer alması bekleniyor. Göreve geldiği günden bu yana Tüm Türkiye'yi karış karış gezen ve 81 ilde önemli projelerde imzası olan Murat Kurum'un yarın açıklanacak kabinede görevine devam etmesi bekleniyor. Kurum'un yanı sıra Fahrettin Koca'nın da yeni kabinede olabileceği kamuoyunda yüksek sesle konuşulmaya devam ediyor. Bu isimlerin yanı sıra farklı bakanlıklarda yeni Konyalı isimlerinde yer alması bekleniyor.

Bakan Yardımcılıkları gündemde

Yeni dönemde Konyalı bakanların yanı sıra Konyalı bakan yardımcılarının da fazlasıyla Türkiye siyasetinde yer alması bekleniyor. Geçtiğimiz dönemlerde Konya milletvekilliği yapan Ahmet Sorgun ve Halil Etyemez'in farklı bakanlıklarda bakan yardımcısı olarak görevlendirilmesi bekleniyor. Yine geçtiğimiz dönem Konya milletvekilliği yapmış ve hali hazırda Cumhurbaşkanı Baş danışmanı olan Mustafa Akış'ın da bakan yardımcısı olması bekleniyor. Hali hazırda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı olan Faruk Özçelik'in de yeni dönemde görev alması bekleniyor.

Çalış'a görev mi veriliyor?

Cumhur İttifakı'nı oluşturan önemli partilerden biri olan Milliyetçi Hareket Partisi de yeni kabinede birden fazla bakanlığın yönetimini üstelenecek. Son 2 seçimde Konya'dan milletvekili adayı olan ve az farklarla milletvekili çıkamayan, Konya'da geçmiş dönemlerde Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı yapan Celil Çalış'ın yeni dönemde Tarım Bakanlığı'nda Bakan Yardımcısı olarak görevlendirilmesi bekleniyor. Calış, geçtiğimiz günlerde MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi ziyaret etmişti.

Erdoğan mazbatasını Bahçeli'den alacak

28 Mayıs seçiminde bir kez daha cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın 2028 yılına kadar sürdüreceği görevi resmen başlıyor. İlk tören Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan önce mazbatasını Meclis'in geçici başkanı sıfatıyla MHP lideri Devlet Bahçeli'den alacak, ardından Genel Kurul'da yemin edecek.

Yeni Kabine Çankaya Köşkü'nde açıklanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Çankaya Köşkü'ne gidecek. Devlet başkanlarının onuruna vereceği yemek sonrasında kameraların karşısına geçecek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci döneminin kabinesini kamuoyuyla paylaşacak. Konya'nın Sesi

Konya Haber Haberleri