Bisikletli Kadınlar Konya Sokaklarını Süsledi!

15 Eylül Pazar günü “Konya Bisikletli Kadınlar Turu” Konyalı kadınların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Her yıl Avrupa hareketlilik haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte bisiklete gönül veren Konyalılar bisikletlerini süsleyerek anıt meydanı, Mevlana meydanı ve kültür park arasında bisiklet sürerek eğlenceli vakit geçirdiler.

Bisiklet Turu öncesi öncesinde “Konya Bisikletli Kadınlar Turu” organizatörü Güler Uluçamlıbel, “Sevgili Bisiklet sever kadınlarımız, çocuklarımız ve beyler, hepiniz; Konya Bisikletli Kadınlar Turumuza Hoş Geldiniz. Avrupa hareketlilik haftası, Avrupa Komisyonu tarafından 2002 yılından bu yana 16/22 Eylül tarihleri arasında kutlanan markalaşmış bir projedir. Biz de bugün her yıl olduğu gibi Avrupa hareketlilik haftasında Konya Bisikletli kadınlar topluluğu olarak bir araya geldik. Gerçekleştireceğimiz tur; kadınların bisiklet binmesini teşvik etmek amacıyla gönüllü kadınlar tarafından hiçbir kurum ve kuruluşa bağlı olmadan düzenlenmektedir. Biz kadınlar olarak; pedallarımızın itici gücünü hayatın her alanında göstermek istiyoruz. Çocuklarımıza daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Geçmişte iklim değişikliği diyorduk şimdi iklim kirizi diyoruz. Her bireyin bu konuda yapabileceği bir şey var. Biz bisiklete daha çok binerek dünyaya katkı sağlayabiliriz. Şehirlerimizin insan odaklı olarak yeniden tasarlanmasını istiyoruz. Yaya ve bisikletliler için daha güvenli ulaşım altyapısı ve hizmet almak istiyoruz.
Artık Bisikletli ölümlerin durmasını ve bunu için de gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz. Şehrimizde belli lokasyonlarda 'otomobilsiz pazar' ilan edilmesini istiyoruz.

Şehrimiz Türkiye’nin en uzun bisiklet yoluna sahip, bisiklet tamir noktaları ve bisiklet tramvayıyla ayrıcalıklı hizmetler almaktayız bu hizmetler için de büyükşehir belediyemize teşekkür ederiz. Bisiklete gönül vermiş bunca insan burada toplanmışken; geçtiğimiz günlerde bisiklet sürerken kaybettiğimiz Cihan Mert’i ve onun gibi trafik terörüne kurban verdiğimiz nice bisiklet sürücüsünü de rahmetle anıyoruz. Katılımlarınız için bir kez daha hepinize teşekkür ederiz” dedi.

Konya Haber Haberleri