AK Parti Konya İl Başkanı Angı'dan 'Metro' Açıklaması

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, yıllardır tüm Konyalıların gündeminde olan ve yapımını beklediği metro projesi hakkında açıklamalar yaptı.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, yıllardır tüm Konyalıların gündeminde olan ve yapımını beklediği metro projesi hakkında açıklamalar yaptı.

DOĞRU PLANLAMA YAPILMALI

Konya’ya yapılması beklenen ‘metro projesi’ hakkında son durumu paylaşan Başkan Angı; “Ahmet Davutoğlu, Haziran ve Kasım seçimlerinde oldukça panik bir şekilde Konya’ya ne yapalım diyerek ortaya attığı bir iştir metro projesi. Üzerine çalışma yapılması gereken bir iştir. Şehir nüfusları, taşıma miktarları ve gelecek projeksiyon içinde süreç yönetmeniz lazım. Şehirler toplu ulaşımı coğrafyasına, yoğunluğuna, dağılımına göre planlamak zorunda" dedi.

‘ÇIKSAYDINIZ İHALEYE, KOYSAYDINIZ PARAYI’

“84-89 yıllarında Konya Belediye Başkanlığı yapmış olan Ahmet Öksüz’den razı olsun. O günün şartları ile Almanya’da eski tramvay sistemini Konya’ya getirildi. Halil Ürün uzatma aksları ile beraber Selçuk Üniversitesi’ne kadar götürüldü. Bu dönemde metro sürekli gündemimizde oldu. Söylüyorlar, bizim projemiz vardı diye. ‘Çıksaydınız ihaleye, koysaydınız parayı’ İhalesi yapılmamış bir iş. İşe giren müteahhitler, bu işin kredisini yurt dışından kendi bulmayı taahhüt ediyor. Firma Çin’den bunu sağlayacağını ifade ederek, ihaleyi kazanmış vaziyette idi. Çin’den bir türlü kredi onayını alamadı. 1.2 milyar Euro'luk büyük bir proje. 25 milyar TL’lik yatırım. Olsa çok güzel olur, bende isterim. Bu proje gerçekleştikten sonra yıllık zarar belediyenin 1 milyar TL sübvanse etmesi gerekecek olan bir taşıma sistemi. Kaç paraya satılacak bilet? Bugün Konya Büyükşehir Belediyesi hem otobüs hem de tramvaylarında ciddi zarar ediyor. Aradaki farkı bütçesinden karşılıyor” dedi.

METRO PARASINA TÜM ŞEHRİ HAFİF RAYLI SİSTEMLE YAPABİLİRİZ

Konya’nın metroya harcayacağı parayı hafif raylı sisteme harcaması gerektiğini söyleyen Angı; “Bugün Konya Büyükşehir Belediyesi hem otobüs hem de tramvaylarında ciddi zarar ediyor. Toplu taşıma önceliyoruz. Bunu yaparken fayda-maliyet analizini iyi yapmak gerekiyor. Belediyenin hafif raylı sistem projeleri var. Konya olarak metronun parasına Konya’daki tüm raylı ulaşım sistemlerinin tamamını çözebiliriz. 2 etap metronun maliyeti 50 Milyar TL. Konya 20-25 Milyarlık kaynak ile şehrin tamamında hafif raylı sistemle toplu ulaşımı çözebiliriz.” İfadelerini kullandı. - Halil Yılmazer

Konya Haber Haberleri