AFAD O İlleri Uyardı! Konya'da O İllerin Arasında...

Bugün oluşacak hava şartları ile alakalı AFAD ve Meteoroloji sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Konya'yı uyardı.

Bugün oluşacak hava şartları ile alakalı AFAD ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Konya'yı uyardı.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgileri paylaşan AFAD bugün belirlenen saat aralıklarında dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Paylaşımda şu ifadeler kullanıldı: Kuvvetli Yağışlara Dikkat !

"@meteoroloji_twi’den alınan bilgiler ve yapılan son değerlendirmelere göre, İç Ege, İç Anadolu'nun Kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz'de Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat ! Bu kapsamda yağışların; İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkii; Sakarya, Isparta, Kayseri, Kırşehir ve Nevşehir çevreleri ile Konya'nın kuzey ve batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklenmektedir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını; taşkın riskine karşı dere yataklarından uzak durulması gerektiğini önemle hatırlatıyoruz."

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Konya'yı işaret ederek verilen saat aralıklarında dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Paylaşımda şu ifadeler kullanıldı: Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

"Meteorolojik Uyarı!

İç Ege, İç Anadolu'nun Kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz'de Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

4 Haziran 2023 (Pazar) Kuvvetli Yağışlara Dikkat! Kuvvetli Rüzgara Dikkat! Hava Sıcaklığı: Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Rüzgârın; öğle saatlerinde Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması beklenmektedir."

Konya Haber Haberleri