Sarmalarınız neden dağılıyor ortaya çıktı! Basit bir yöntemle dağılmayacak!

Sarma en zahmetli yemeklerin başında gelirken, o kadar emeğin üstüne bir de dağılması kadınları çileden çıkarıyor. Peki bu yöntemi denemiş miydiniz?

Türk mutfağının en zahmetli yemeklerinden birisi kabul edilen sarma, yapım aşamaları ile kadınların neredeyse bir gününü alıyor.

PİŞERKEN DAĞILMASI İSE KADINLARIN KORKULU RÜYASI

Yaprağı, içi ve sarılış şekli ile sarma maharet gerektiren en lezzetli yemeklerden. Zeytinyağlısından etlisine birçok çeşidi olan sarmanın pişerken dağılması ise kadınların korkulu rüyası.

PEKİ SARMALARIN DAĞILMAMASI İÇİN DOĞRU YÖNTEM NE?

Kadınlar arasında bilinen en yaygın yöntem, porselen tabakla en üstten bastırmak olsa da daha birçok yöntem mevcut.

Milliyet’in haberine göre, özenle sarılan sarmaların üzerine porselen tabak yerine yağlı kağıt koymak, hem sarmanın kıvamlı pişmesini hem de lezzetinin kalmasını sağlıyor.

Yağlı kağıt ısıyla buluşunca tencerenin tamamına dengeli bir ısı dağılımı da sağlanmış oluyor. Böylelikle bütün tenceredeki sarmalar aynı şekilde pişiyor.

Hem dağılmayan hem de lezzeti yerinde olan sarmalar, tabaklarınızı en güzel şekilde süslüyor.

Kaynak:Milliyet

Yemek - Sağlık Haberleri