Yatırımcılar için İslam Memiş gram altın için rakam verdi; Şaşırmayın

Altın, yüzyıllardır yatırımcıların güvenli limanı olarak kabul edilmektedir. Peki, altın almalı mı satmalı mı? Bu soruya yanıt veren İslam Memiş, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Altın, ekonomik belirsizlik dönemlerinde genellikle yatırımcıların tercih ettiği bir yatırım aracı olmuştur. Geçmişte yaşanan krizlerde altının değer kazandığı gözlemlenmiştir. Ancak altın yatırımı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır.

İslam Memiş, altın alımı konusunda şu tavsiyelerde bulundu

Haberglobal'de yer alan habere göre, 'Fırsatlar var, bunlar nasıl değerlendirilebilir?' sorularına yanıt veren Memiş, borsa ile başladı: "Borsa İstanbul 8994'ten günü tamamladı. Doğal kar satışları başladı. Yüzde 2 satıcılı tamamladı günü. 9200 direncini kıramadı borsa. Orta ve uzun vadeli yatırımcılar korkmamalı. Yıl içinde 10 bin puan beklentim devam ediyor. Devamında 15 bin puana kadar yükseliş bekliyorum. Zaten öngörülemeyen gelişme olursa tekrar güncelleme yapılır.

Bugüne kadarki seyirde orta ve uzun vadede 12 bin ve devamında 15 bin puan öngörümde değişiklik yok. Yılbaşından bugüne kadar 2.5 aylık süreçte borsa getirisi yüzde 20. Dolayısıyla zaman zaman kar satışları yaşanması gerekiyor."

İslam Memiş, dolar tahminleriyle şöyle devam etti: "Dolar kurunda yukarı yönlü hareketler devam ediyor. 30.72'de. Şubat ayı sonuna kadar 31 liranın görülmesi muhtemeldir. Serbest piyasalar ile resmi kur tarafında zaten bir fark var. Çarşı piyasasında 30.88'de kur.

ABD verisinden sonra euro, sterlin, altın, gümüş ve kripto paralarda sert düşüşler vardı. Euro dolar paritesi de bu düşüşlerden nasibini aldı. Bu haftanın 1.09 seviyesini hedef koyacağını söyledim.

Piyasa Fed'i fiyatladığı için aşağı yönlü fiyatlama gerçekleşti. 1.09 yine radarda, kısa vadeli baskılanma aslında eline dolar geçenler için euro'ya geçmek için koz geçmiş oluyor. Euro yine ucuz kalmaya devam ediyor elinde dolar bulunduran ve parite üzerinden euro almak isteyenler için. Burada fırsat var."

Gram ve ons altın için uyarılar yapan İslam Memiş, "Ons altın tarafında 1994 dolar seviyesi vardı. Özellikle ABD enflasyon verisinden sonra ons altının 2050'yi hedef alacağını ifade etmiştim ancak piyasalar Fed'i bahane ettiği için aşağı yönlü kırılım gerçekleşti.

Enflasyon öncesinde 2030 dolar vardı ons altında. Fed fiyatlaması olmasaydı 2050 doları konuşuyor olacaktık. Eline dolar geçen de burada altına giriş için iyi fırsat yakaladı. Aşağıda 1980 dolar var ama yine beklemekten ziyade bu sert düşüşler fırsata çevrilebilir" dedi.

İslam Memiş, gram altın için şunları söyledi: "Resmi kurda 1980 lira olan gram altın, serbest piyasalarda, Kapalıçarşı'da 2040-2050 lira seviyesinde. Burası yine çalışıyor olacak. Ons altında 40 dolarlık satış, gram altında 15 liralık düşüşe neden oldu.

Elimde TL, dolar var altın alsam mı? Altın düşünen, borcu olanların altın fiyatlarındaki sert düşüşleri fırsata çevirmesi gerekiyor. Çünkü bu fırsatlar sık sık gelmeyebilir. Nasıl gelir mesela? 2150 lira seviyesine kadar agresif yükselir, oradan tekrar 2050'ye kadar gerileyebilir.

Bu agresif bir düşüş olur, alım fırsatı diyebiliriz. Bugünkü rakam 2040-2050. 2015 ile, 2700 ile bugünü mukayese ettiğimizde o günkü kar satışı bile bugünü aratır olacaktır. 3000 lira bugünü aratır olacaktır.

O yüzden elinde TL, dolar bulunduran, düğün yapacaklar, altın borcu olanlar ya da alım için fırsat kollayanlar diyorum ki, buyurun, bu fırsatları kolay bulamazsınız."

Yaşam Haberleri