Yapış yapış olan yağdanlıkları ve sirkelikleri tertemiz yapıyor! Anında yeni gibi oluyor

Yağdanlık temizliği için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit... İşte yağdanlıkları ve sirkelikleri temizlemenizi sağlayacak o yöntem

Mutfaklarda sıkça kullanılan yağdanlıklar üzerinde biriken yağ kalıntıları sonucu zamanla yapış yapış olabiliyor. Bu durum sadece kötü bir görüntü oluşturmuyor, aynı zamanda hijyenik olmayan bir ortamın da habercisi olabilir. Ancak endişelenmeye gerek yok, çünkü basit bir yöntemle yağdanlıklarda oluşan yağ kalıntılarını tek seferde söküp atmak mümkün.

Yağdanlıklardaki yapış yapış yağ kalıntılarını temizlemek için ihtiyacınız olan şeyler oldukça basit: sirke ve su. Sirke, doğal bir temizleyici olarak bilinir ve yağın çözülmesine yardımcı olur. Temizlik için sirke kullanmak aynı zamanda kimyasal içeren temizlik ürünlerinden kaçınmanın da bir yolu olabilir.

İŞTE YAĞDANLIKLARI TEMİZLEMENİZİ SAĞLAYACAK O YÖNTEM

SİRKE VE BULAŞIK DETERJANI

Bir kaba eşit oranda beyaz sirke ve bulaşık deterjanı ekleyin.Bu karışımı yağdanlığın üzerine sürün ve bir süre bekleyin.Ardından bir sünger veya yumuşak bir fırça ile yağ kalıntılarını temizleyin.

KARBONAT VE SİRKE REAKSİYONU

Bir kaba karbonat ve limon suyu ekleyerek bir macun oluşturun.Bu karışımı yağdanlığın üzerine sürün ve bir süre bekleyin.Daha sonra ılık su ve bir bez yardımıyla temizleyin.

BUHAR

Yağdanlığı bir süre buharla temizlemek, yağ kalıntılarını çözebilir. Bir su kaynatıcısı veya buhar makinesi kullanarak yağdanlığın üzerine buhar uygulayın. Ardından bir bez veya sünger ile temizleyin.

Kaynaklar: konyaninsesi.com.tr, Mynet.com

Yaşam Haberleri