Yanmış tencereleri temizlemek artık bu yöntemle çok kolay! Pırıl pırıl oluyor

Yanmış tencereyi temizlemenizi sağlayacak en etkili öneri. Bu yöntemle tencere pırıl pırıl oluyor

Yemek yapmaktan keyif alan birçok kişi, tencere yanması sorunuyla sıklıkla karşılaşmaktadır. Bu durum, tencerenin altının yanması sonucu temizlenmesi zor bir hal almakta ve oldukça can sıkıcı bir duruma dönüşebilmektedir.

Ancak bu sorunu çözmek için tecrübeyle onaylanmış etkili bir yöntem bulunmaktadır. Bu yöntem sayesinde tencereler, sadece 2 dakika içinde ilk günkü gibi tertemiz hale gelmektedir.

Yanmış tencereleri temizlemek oldukça zorlu bir süreç olabilir, ancak doğru yöntemler kullanılarak bu sorunu çözmek mümkündür. Yanmış tencereleri temizlemenin en etkili yollarından birkaçını sizlerle paylaşacağız.

1. Buz ve Sirke Yöntemi: Yanmış tencerenin içine su doldurun ve üzerine biraz sirke ekleyin. Daha sonra tencereyi ocağa koyun ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağı kapatın ve tencereyi soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buz ekleyin ve tencereyi ovun. Bu yöntemle yanmış kalıntıların çoğu kolayca çıkacaktır.

2. EN ETKİLİ YÖNTEM:

Yanmış tencerenin içine bir adet bulaşık makinesi tableti koyun. Üzerine ise 1 dolu yemek kaşığı karbonat ekleyin.

Tencereyi ocağa alıp üzerine kaynar su ekleyin ve altını yüksek ateşte açın.

Tencere içindeki su kaynadıkça yanık izlerinin çıktığını göreceksiniz. Ortalama 5 dakika kaynadıktan sonra tencerenin altını kapatın.

İçindeki suyu dökerek daha sonra bulaşık deterjanı ile iyice temizleyin.

Yanmış tencerenin yüzeyinde iz kalmışsa mineralli kremle ovmak izlerden kısa sürede kullanabilirsiniz.

Kaynak: Ensonhaber.com, Konyaninsesi.com.tr

Yaşam Haberleri