Temizlik suyuna mutlaka ekleyin... Parkelerin çok daha canlı kalmasını sağlıyor

Parke temizliği yaparken dikkat etmeniz gereken önemli detaylar

Parke temizliği, ev veya iş yerlerinde sıkça karşılaşılan bir ihtiyaçtır. Temizlik yapılmayan parke zeminler, zamanla kirlenir, lekelenir ve görüntüsü bozulur. Bu nedenle düzenli olarak parke temizliği yapmak, zeminin temiz ve bakımlı kalmasını sağlar. Ancak parke temizliği yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli detaylar vardır.

Artı Gerçek'in haberine göre; Temizlik sırasında parke zeminin çizilmemesi için yumuşak kıllı bir süpürge veya mikrofiber bez kullanılmalıdır. Sert fırçalar veya sert süpürgeler parkeye zarar verebilir. Ayrıca, temizlik sırasında aşırı su kullanmaktan kaçınılmalıdır. Parke zeminin şişmesine veya deformasyona uğramasına neden olabileceği için temizlik sonrası fazla su mutlaka kurulanmalıdır.

Parke zeminin temizliği sırasında lekelerin hemen temizlenmesi de oldukça önemlidir. Özellikle yağlı veya renkli sıvılar döküldüğünde hemen temizlenmezse parke zeminde kalıcı lekeler oluşabilir. Bu nedenle, lekelerin hemen temizlenmesi ve uygun temizlik ürünleriyle leke giderici işlemlerin yapılması gerekmektedir.

PARKE TEMİZLİĞİNİN İŞTE PÜF NOKTASI

Kimyasal olmadan parke zemin temizlemek için büyük bir temizlik kovası içerisine 4 litre su ve bir su bardağı damıtılmış beyaz sirke ekleyin. Sirkenin asit etkisi ahşap zeminlerin parlaklığını etkilememesi için verilen ölçüyü asla değiştirmeyin.

Parke Zeminleri Bu Temizleme Solüsyon İle Paspaslayın

Hazırladığınız temizleme solüsyonu içerisine mikrofiber paspasınızı batırın. Sadece nemli kalana kadar sıkın ve kapıya en uzak köşeden başlayarak tüm odayı bu şekilde paspaslayın.

Parke Zeminin Kurmasını Bekleyin

Tüm odayı bu temizleme solüsyonu ile paspasladıktan sonra odadan çıkın ve zeminin havayla kurumasını bekleyin.

Fotoğraflar: Youtube.com

Yaşam Haberleri