Sosyal Medyadan Yeni Tuzak! 'Sana İyi Bir İş Teklifimiz Var!

Dolandırıcılar her gün farklı yöntem geliştirerek tuzak kuruyor. Son günlerde dolandırıcılar, attıkları mesajlarla dünyaca ünlü firmalara personel aradıklarını söylüyorlar. Sosyal medyada çok kişi verilen numara mesaj atanlar ya da linki tıklayanlar...

Dolandırıcılar her gün farklı yöntem geliştirerek tuzak kuruyor. Son günlerde dolandırıcılar, attıkları mesajlarla dünyaca ünlü firmalara personel aradıklarını söylüyorlar. Sosyal medyada çok kişi verilen numara mesaj atanlar ya da linki tıklayanlar tuzağa düşüyor.

Son günlerde dolandırıcılar, sanal telefon numaraları veya sahte e-posta adresleri üzerinden hedef seçtikleri vatandaşlara iş tekliflerinde bulunarak onları tuzağa düşürmeye çalışıyor.

Dolandırıcılar, büyük bir şirket olduklarını ve dolgun ücretler ile iş imkanı sağlayacaklarını belirterek mesaj atıyor.

Sahte mesajların ardından bir süre sohbet eden dolandırıcılar, kişileri rahatsız edecek üslup ile rahatsız etmeye devam ediyor. Süreç sonrasında dolandırıcılar başvuru formu adı altında likler göndererek kişilerin banka hesaplarına erişim sağlıyorlar.

DÜNYACA ÜNLÜ FİRMANIN ÇALIŞANI

OLDUĞUNU İDDİA ETTİ!

Tanımadığı numaradan iş teklifi adı altında rahatsız edici mesajlar aldığını belirten Ş.K., “Bilmediğim yabancı bir numaradan ‘Big W’nin insan kaynakları asistanı’ olduğunu iddia eden birinden rahatsız edici mesajlar almaya başladım. Etrafımdaki yakınlarıma durumu anlattığımda bu ve buna benzer birçok mesaj ile karşı karşıya kaldıklarını hatta gönderilen linklere tıklayarak mağdur duruma girdiklerini ifade ettiler. Yetkili kurum ve kişilerin bu içerikli mesajları atanlar hakkında çalışmalar başlatmasını talep ediyorum” dedi.

Yaşam Haberleri