Sokak pilavcılarının sırrını öğrendikten sonra pilav çerisine mutlaka ekleyeceksiniz

Sokak pilavcılarının pilavları neden lezzetli oluyor? Öğrenince sizde mutlaka pilav yaparken bu mutfak sırrını uygulayacaksınız.

Ne güzeldir sokak pilavcılarının sattığı pilavlar. İstanbul'un belirli noktalarında yıllar geçse de devam eden bir kültürdür.

Kimi nohutlu kimi tavuklu pilav satar.

Genelde akşamları sokak başlarında olurlar. Kimileri şimdilerde şube usulü mekan açarak pilav satmaya başladı.

Ancak nedendir bilinmez sokak pilavının tadı seyyar arabalarda çok daha başka oluyor.

Sokak pilavcılarının pilavları ise çok lezzetli oluyor. Herkes bunun sırrını çok merak etti.

Peki Sokak Pilavcılarının Pilavları Neden Lezzetli Oluyor?

Sırrı tavuk suyundaymış...

Evet pilav yaparken çoğu ev hanımı mutlaka tavuk ya da et suyu kullanıyor. Şu marketlerde satılanlardan..

Ancak nedendir bilinmez bir türlü sokak pilavcılarındaki o efsane lezzet yakalanamıyor..

DAHA BASİT BİR YÖNTEM VAR..

Sokak pilavcıları tavuklu pilav yaparlar genelde.. Tavuğu haşladıkları suyu ise asla dökmezler. Pilav yapacakları tencereye eklerler. Evet normal su yerine tavuk haşladıkları suyu eklerler. Böylelikle yaptıkları tavuk gerçekten çok daha lezzetli oluyor.

Evde 1 ya da 1 budu haşlayın. Onları bir güzel tiftin.. Pilavınız pişince üzerine ekler karıştırırsınız.. Ancak tavuğun suyunu da sakın dökmeyin.

Pilav yapacağınız tencerede kaç bardak su kullanacaksanız bu sudan kullanın. Bu yöntem sayesinde yapacağınız pilav çok daha lezzetli olacak..

Yaşam Haberleri