Sigara böreği bu teknikle çıtır çıtır oluyor! İçi asla hamur kalmıyor ve dağılmıyor

Sigara böreği pişirirken işte aklınızda bulunması gerekenler

Sigara böreği, Türk mutfağına ait geleneksel bir hamur işi atıştırmalıktır. Genellikle ince yufka veya baklava yufkasıyla hazırlanan sigara böreği, iç harcı olarak peynir, patates, ıspanak gibi malzemeler kullanılarak hazırlanır. Daha sonra sigara şeklinde sarılarak kızgın yağda kızartılır. Sıcak olarak servis edilen sigara böreği, genellikle çay saatlerinde veya atıştırmalık olarak tüketilir.

SİGARA BÖREĞİNİN TARİFİ

SİGARA BÖREĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 adet hazır yufka
Bir çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Bir bardak böreklik lor peyniri
Bir avuç kıyılmış maydanoz
Bir çay kaşığı tuz
Peynirli börek sosu için:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
Bir yemek kaşığı elma sirkesi

SİGARA BÖREĞİ YAPILIŞI


Yufkaları üst üste koyun ve üçgen şeklinde 16 eşit parçaya bölün.
Bir kasenin içinde peynirleri, maydanozu ve tuzu harmanalayın.
Ayrı bir kasenin içinde ise sütü, sıvı yağı ve elma sirkesini karıştırın.
Yufkanın içine fırça yardımıyla peynirli börek sosundan sürün.
Hazırladığınız sigara böreği içinden bir yemek kaşığı alın ve yufkanın geniş kısmına yerleştirin.
Yufkanın kenarlarını içe kıvırıp rulo halinde sarın.
Yufkanın uç kısmını hafif bir şekilde ıslatıp ruloya yapıştırın.
Kızartma tavasına bol miktarda sıvı yağ koyun.
Yağ tamamen kızınca içine sardığınız börekleri ekleyin.
Böreklerin rengi altın sarısına dönene kadar kızartın.

Kaynak: Mynet.com, Konyaninsesi.com.tr

Yaşam Haberleri