Poğaçaların yumuşak kalmasını sağlayan püf nokta! Gören herkes sırrını merak ediyor

Poğaça yaptıktan sonra puf puf kabarıp yumuşak kalmasını sağlamak istiyorsanız vereceğimiz bu aşçılık sırlarını mutlaka uygulayın! Herkes poğaçalarınızın neden yumuşak olduğunu soracaklar

Poğaça en sevilen lezzetlerden biridir. Kahvaltılarda beş çaylarında çokça tükettiğimiz besinler arasında yer alan poğaçalar kültürümüzün vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır.

Poğaça yaptıktan sonra genellikle yumuşak kalması için uğraş veririz. Ancak bir bakmışız ki fırından çıktıktan yarım saat sonra bile kurumaya başlamış poğaçalar. Bu durum çok sinir bozucudur.

Ancak poğaçaları daha yumuşak hale getirmek için bazı püf noktalar bulunuyor! Bu sırları uyguladığınızda poğaçalarınızın çok ama çok lezzetli olarak en az üç gün kalabilecekler.

SERT OLAN POĞAÇAYI YUMUŞATMA SIRLARI

Poğaçayı fırından çıkardıktan sonra soğumasını beklemeden poğaçaların üzerini nemli bir ince bezle kapatınız. Nem poğaçaların yumuşamasını sağlayacaktır.

BAŞKA BİR SIR DAHA...

Tavanın içerisine 2 veya 3 damla su ilave ederek tavanın içerisine poğaçayı koyun. Ve suyu içerisine çekerek yumuşamasını sağlayınız. Ancak bu yöntemi iki yada üç günlük poğaçada uygulayın. Yeni yapılmışta böyle bir yönteme gerek yoktur.

HAMURUN HAZIRLANIŞI DA ÇOK ÖNEMLİDİR

Poğaça yaparken hamurun da hazırlanış aşaması oldukça önemlidir. Hamuru hazırlarken unu fazla ilave etmeyin. Tarif ölçünüzde yer alan miktarın üzerine çıkmayın ve unu eklerken azar azar ilave etmeye dikkat edin. İhtiyaç halinde de un ekleyerek hamurunuzun kıvamını güzelce ayarlayın.

MALZEMELERİN SICAKLIĞINA DA DİKKAT EDİN

Ayrıca poğaçanızın lezzetini sağlayan bir diğer püf noktada da malzemelerin oda sıcaklığında olmasıdır. Çok soğuk kullanılan sıvı yağ, süt ya da yoğurt gibi malzemeler hamurun sertleşmesine neden olabilir. Bu yüzden bu tür malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen göstermelisiniz!

Pofuduk poğaçalar yapmak için hamurunuza 1,5 yada 2 tatlı kaşığı toz şeker eklemeyi ilave etmeyin. Toz şeker poğaçanızın piştikten sonra yumuşacık olmasını sağlayacaktır. Tarif listenizde bu öneri varsa ihmal etmeden mutlaka ekleyin.

DİP NOT: Poğaçanızı sade değil de peynirli yada kaşarlı veya zeytinli yapacaksanız. Yine iç malzemelerin de oda sıcaklığında olduğundan emin olmalısınız.

Yaşam Haberleri