Poğaça yavan olmasın istiyorsanız işte peynirli poğaçanın en doğru hazırlanışı

Evde poğaça yaparken bilmeniz gereken incelikler. Bu tekniklerle hazırlanan poğaçalar asla yavan olmuyor

Peynirli poğaça yaparken, lezzetli ve yavan olmayan bir sonuç elde etmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. İşte size peynirli poğaçanın en doğru hazırlanışı hakkında bilmeniz gerekenler.

Habertürk'te yayımlanan bir içerikte; Peynirli poğaçanın tarifi paylaşıldı. İşte evde peynirli poğaça yaparken bilmeniz gereken her şey!

Peynirli Poğaça Malzemeler:

1 su bardağı kadar yoğurt
1 su bardağı kadar sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı kadar tuz
1 adet yumurta
Alabildiği kadar un

İç Harcımız İçin;

  • 250 gram beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

Peynirli Poğaça Yapılışı:

  • Yumurtamızın akını ve sarısını ayırıp, akını hamur kabımıza alıyoruz.
  • Üzerine yoğurdumuzu, yağımızı, sütümüzü ve tuzumuzu alıp, karıştırıyoruz.
  • Unumuzu ve kabartma tozumuzu ekleyip, hamurumuzu yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğuruyoruz.
  • Yoğurma işlemini tamamladıktan sonra üzerine nemli bir bez örtüyoruz ve 30 dakika kadar bekletiyoruz.
  • Hamurumuzu beklerken beyaz peynirimizi eziyoruz.
  • Maydanozlarımızı ince ince kıyıp, peynirimizle karıştırıyoruz.
  • Dinlenen hamurumuzdan küçük parçalar kopartıyoruz ve elimizle açıyoruz.
  • Açtığımız hamurlarımızın orta kısmına peynirli harcımızdan koyuyoruz ve kapatıyoruz.
  • Hazırladığımız poğaçaları yağlanmış fırın tepsimize diziyoruz.
  • Ayırdığımız yumurta sarısını poğaçalarımızın üzerine sürüyoruz ve tepsimizi ısınmış 180 derecelik fırına yerleştiriyoruz.
  • Üzeri kızarana kadar pişirip, fırından çıkartıyoruz.
  • İlk sıcağı geçen peynirli poğaçalarımızı servise sunuyoruz.
  • Afiyet olsun.

Peynirli poğaçalarınız fırından çıktığında mis gibi kokularıyla sizi cezbedecek ve lezzetiyle damaklarınızı şenlendirecektir. Doğru malzemeler ve doğru tekniklerle hazırlanan bu tarif, sevdiklerinizle paylaşmak için harika bir seçenek olacaktır. Afiyet olsun!

Yaşam Haberleri