Pişi puf puf kabaracak: Lezzetini üçe katlayan öneri... Hamura eklemelisiniz

Evde pişi kızartırken aklınızda bulunması gereken tarif. Bu tarifle yapılan pişi çok daha lezzetli oluyor

Lezzetli pişi yapmanın püf noktaları arasında hamurun mayalanma süresine dikkat etmek önemlidir. Hamurun kabarması için sıcak bir ortamda bekletilmesi, pişilerin daha kabarık ve lezzetli olmasını sağlar. Ayrıca pişileri kızgın yağda kızartırken, yağın sıcaklığının doğru ayarlanması da önemlidir. Pişilerin her iki tarafının da eşit şekilde kızarması için yağın yeterince sıcak olmasına dikkat edilmelidir. Bu püf noktalarına dikkat ederek, lezzetli pişiler hazırlayabilirsiniz.

PİŞİ TARİFİ MALZEMELERİ

5 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya
Göz kararı tuz
Göz kararı toz şeker

MAYALI PİŞİ NASIL YAPILIR?

İlk olarak ılık suyun içine mayayı, tuzu ve şekeri alıp tüm malzemeleri çözdürene kadar karıştırın.
Bu karışımı yaklaşık 10 dakika dinlendirin.
Derin bir karıştırma kabının içinde unu, maya karışımını ve tuzu karıştırarak yoğurmaya başlayın. Bu aşamada unun hepsini bir anda kaba almayın. Birer bardak olarak yavaş yavaş ilave edin.
Malzemeleri güzel bir şekilde yoğurup pişi hamurunu hazır edin.
Hamurun üzerini streçle kapatın ve bir saat dinlendirin.
Bir saat sonra hamuru merdane yardımıyla açın.
Su bardağının ağız kısmı ile hamuru şekillendirin.
Hamurları şekillendirdikten sonra 15 dakika bu şekilde bekletin. Amacımız hamurları ikinci kez mayalamak...
Sonrasında bol yağda, kızgın tavada pişirin.
Afiyet olsun.

Kaynaklar: Mynet.com, Youtube.com

Yaşam Haberleri