Pirinç pilavı pişirirken aklınızda bulunması gereken tüyo! Pilava lezzet katan tüyo

Pirinç pilavı pişirmek her ne kadar basit bir işlem gibi görünse de, lezzetli bir pilavın sırrı aslında bazı püf noktalarında gizlidir. İşte pirinç pilavı pişirirken aklınızda bulunması gereken önemli tüyo

Pirinç pilavı pişirmek her ne kadar basit bir işlem gibi görünse de, lezzetli bir sonuç elde etmek için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır. İşte pirinç pilavı pişirirken aklınızda bulunması gereken önemli tüyolar!


1. Pirinci Yıkayın:

Pirinçleri pişirmeden önce mutlaka iyice yıkayın. Bu sayede üzerlerindeki fazla nişastanın atılmasını sağlayarak pilavın daha kuru olmasını engelleyebilirsiniz.

2. Doğru Oranları Kullanın:

Pirinç ve su oranı pilavın lezzeti için oldukça önemlidir. Genellikle 1 su bardağı pirinç için 2 su bardağı su kullanılması tavsiye edilir. Ancak bu oranı pirincin cinsine ve pişirme yöntemine göre ayarlayabilirsiniz.

3. Tencere Seçimi:

Pilavı pişireceğiniz tencerenin kaliteli olmasına dikkat edin. Tencerenin tabanının kalın olması ve yapışmaz bir yüzeye sahip olması pilavın daha homojen bir şekilde pişmesini sağlar.

4. Kısık ateşte pişirin:

Pilavı kısık ateşte, üzerine temiz bir bez kapatıp demlendirerek pişirmek, pilavın tane tane olmasını sağlar.

5. Pilavı Karıştırmayın:

Pilavı pişirirken sürekli karıştırmak yerine ara sıra hafifçe karıştırarak pişirmek daha iyi sonuç verir. Sürekli karıştırmak pirincin yapısının bozulmasına neden olabilir.

Pirinç pilavı pişirirken bu tüyolara dikkat ederek, lezzetli ve kusursuz bir pilav elde edebilirsiniz. Unutmayın, detaylara dikkat etmek lezzetli yemeklerin sırrıdır!

TANE TANE PİLAV TARİFİ

Tane Tane Pilav Nasıl Yapılır İçin Malzemeler


1 su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik sıcak su
1 tane bulyon (tercihe bağlı)
1 yemek kaşığı tereyağı (ya da margarin)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz

Tane Tane Pilav Nasıl Yapılır Nasıl Yapılır?

Öncelikle pirinçleri derin bir kaba koyup, üzerine tuz serpeleyin ve sıcak su döküp 15-20 dk bekletin. Bu işlem, pirinçlerin nişastasının çıkmasını sağlıyor.
Sıcak suda beklediğiniz pirinçleri bol suda nişastası çıkana kadar yıkayın ve süzgeçte suyun süzülmesini sağlayın.
Pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağ karışımını koyup, eritin.
Pirinçleri ekleyip iyice kavurun. Kavurma işlemini biraz uzun yapın, pirinçler kavruldukça tane tane olacaktır.
Kavrulan pirinçlere 1 bardak + 1 bardaktan 2 parmak eksik sıcak suyu döküp, bulyon atın ve biraz karıştırın. İsterseniz bulyonu sıcak suda eritip katabilirsiniz.
Ocağın en küçük yerinde, kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin.
Üzerine temiz bir bez koyup kapağını kapatın ve bir sofra örtüsüne pilavı sarıp, demlenmesini bekleyin.
Tane tane pilavımız hazır.
Not: 1 + 1 su bardağından 2 parmak eksik suyun 1 bardağını tavuk suyuyla yaparsanız çok daha güzel olur. Eğer tavuk suyunuz tuzlu ise, bulyon katmayın.

Afiyet olsun.

Kaynak: konyaninsesi.com.tr, nefisyemektarifleri.com

Yaşam Haberleri