Pırıl pırıl lekesiz camların sırrı bu temizlik yönteminde saklı! Camlarınız ayna gibi olacak

Pencereler, dış dünya ile bağlantıyı sağlayan, evin en görünür yerleri olsa da cam silmek, temizlik işlerinin belki de en sevilmeyeni, sürekli de ertelenenidir. Ancak üzülmeyin bu temizlik sırrı sayesinde cam temizlemek artık çok daha keyifli ve kolay

Cam temizliğinde işinize yarayacak muhteşem bilgileri sizler için derledik. Öğreneceğiniz bu bilgiler sayesinde artık camları temizlemek sizin için çok daha kolay olacak.

İşte cam temizliğinde bilmeniz gereken her şey!

Ev temizliğinde, yapılan işin püf noktalarını biliyorsanız hem işiniz kolaylaşır hem de geri kalan zamanınız size kalır. Bu içeriğimizde; tertemiz, pırıl pırıl parlayan, el ve bez izi olmadan camların nasıl temizleneceğinin püf noktalarını sizin için paylaşacağız.

Önce hangi taraf silinmeli?

Camların dışı, içine göre her zaman daha kirlidir. Bu yüzden önce iç taraftan başlanırsa dış taraftaki kirler daha iyi görülebilir.

Ne zaman silinmeli?

Cam temizliği güneşli bir günde yapılmamalı. Güneş ışığı yüzünden camlardaki lekeleri veya çizikleri fark edemeyebilirsiniz. Bulutlu günlerde camdaki her detayı görebileceğiniz gibi güneşin sıcağına da maruz kalmazsınız. Ayrıca güneşli bir günde cam silerseniz cam daha çabuk kuruyacağından parlaklık daha kısa süreli olacaktır.

Camlardaki çizikler nasıl giderilir?

1. Cam Cilası Kullanın: Eğer çizik yüzeyde ise, özel cam cilaları kullanarak çizikleri gidermeyi deneyebilirsiniz. Bu cilalar, çizikleri doldurarak camın eski görünümüne kavuşmasını sağlar.

2. Diş Macunuyla Temizleme: Eğer çizik yüzeyde değil de sadece camın üzerinde ise, diş macunu kullanarak çizikleri hafifletebilirsiniz. Bunun için bir miktar diş macununu bir bez yardımıyla ovma hareketleriyle camın üzerine uygulayabilirsiniz.

3. Cam Polisajı: Cam polisajı ürünleri de çizikleri gidermek için oldukça etkilidir. Bu ürünleri kullanarak cam yüzeyini ovalayarak çizikleri hafifletebilir ve camın daha temiz bir görünüm kazanmasını sağlayabilirsiniz.

4. Profesyonel Yardım Alın: Eğer yukarıdaki yöntemlerden herhangi biriyle çizikleri gidermekte başarılı olamazsanız, profesyonel cam tamir uzmanlarından yardım alabilirsiniz. Onlar, özel ekipman ve teknikler kullanarak çizikleri kalıcı olarak gidermenize yardımcı olabilirler.

Kaynak: Mynet.com

Yaşam Haberleri