Ovalamaya bile gerek yok! Bu kolay teknikle aspiratördeki yağ lekelerinden kurtulun

Bu basit teknikle aspiratörünüzdeki yağ lekelerinden kurtulabilirsiniz

Aspiratörlerdeki yağ lekeleri genellikle temizlenmesi zor olan sorunlardan biridir. Ancak endişelenmeye gerek yok, çünkü bu kolay teknikle aspiratördeki yağ lekelerinden kurtulabilirsiniz.

İlk olarak yapılması gereken, aspiratörün fişini çekmektir. Daha sonra aspiratörün iç ve dış yüzeylerini her zaman tercih ettiğiniz ancak cihazın görünümüne zarar vermeyecek bir deterjan ile silmelisiniz. Silerken de yumuşak bir sünger ya da bez kullanabilirsiniz. Burada da dikkat edilmesi gereken nokta ise, bez ya da süngerin aspiratörü çizmeyecek düzeyde yumuşak olmasıdır. İnox yüzeye sahip olan bir aspiratörü, inox yüzey temizleyiciler ile temizlemeniz çok daha sağlıklı olacaktır.

Aspiratör filtresi nasıl temizlenir?

Aspiratörlerin filtreleri yukarıda anlattığımız gibi son derece kirlenen ve temizlemesi zor olan kısımlardır. Aspiratör filtrelerinin malzemeleri de bu noktada oldukça önemlidir. Karbon aspiratör filtrelerini en az 6 ayda bir değiştirmelisiniz. Metal aspiratör filtreleri ise daha yaygın bir kullanıma sahiptir ve yoğun bir temizlik ister. Tüm yağı ve kiri üzerine çeken ve orada biriktiren aspiratörlerin filtrelerini temizlemek sanıldığı kadar zor değil. Hatta aspiratör filtresini temizlemek birkaç pratik yöntemle çok kolay.

Bulaşık makinesine atmak


Metal aspiratör filtrelerini bulaşık makinesine atıp kolay ve pratik bir şekilde temizleyebilirsiniz. Eğer aspiratör filtresinde geçmesi zor ve inatçı lekeler yok ise bu yöntem oldukça mantıklı. Özel bir temizlik gerektirmiyorsa, aspiratör filtresini bulaşık makinesine atın ve tertemiz olması için beklerken diğer ev işlerinizi halledin. Buradaki tek sorun, bulaşık makinesinin kaynar suyunun filtrenin ömrünü kısaltmasıdır.

Beyaz sirke ile temizlemek

Beyaz sirke, temizlikte çok sık kullanılan çok etkili ve son zamanlarda popüler olmuş bir temizlik ürünüdür. Aspiratör filtresini temizlemek için filtrenin sığacağı genişlikte bir tencereye biraz su koyun ve kaynatın. Su henüz kaynamadan önce içerisine biraz beyaz sirke ekleyin. Su kaynadığında 1 çay bardağı kadar karbonatı da ekleyin ve aspiratör filtresini karıştırdığınız suya batırın. Filtreyi yarım saat kadar bu suda bekletin ve yumuşak bir bez ya da sünger ile silin.

Yağ sökücü ile temizlemek


Aspiratör filtresi yağ ve kir içindeyse bu yöntem hayat kurtaracak. Kolaylıkla temizleyebileceğiniz bu yöntemi uygulamak için ilk olarak marketten her zaman aldığınız yağ sökücüyü filtrenin kirli ve yağlı kısımlarına bol bol sıkın. Filtredeki yağlar 10 dakika içerisinde yumuşayacak ve temizlemesi kolay bir hal alacaktır. Temiz bir fırça ile yumuşayan kirleri bir güzel fırçalayın. Fırçalamanın ardından da filtreyi bulaşık deterjanı ve bulaşık süngeri ile nazikçe silin. İşte bu kadar kolay!

Kaynak: Haberciniz.biz

Yaşam Haberleri