Ne Nazar, Ne Kötü Enerji! Evi Sirkeli Suyla Silmenin Bu Faydalarını Duyunca İnanamayacaksınız!

Ev temizliğinde birçok yardımcı temizlik malzemesi bulunuyor. Ancak ev temizliğinde ana madde olmayan bazı sular ve karışımlarda kullanılabilir. Sirke bunlardan bir tanesidir. Peki, evi sirkeli suyla silmek ne işe yarar? Kötü enerji, nazar ve büyüden...

Ev temizliğinde birçok yardımcı temizlik malzemesi bulunuyor. Ancak ev temizliğinde ana madde olmayan bazı sular ve karışımlarda kullanılabilir. Sirke bunlardan bir tanesidir. Peki, evi sirkeli suyla silmek ne işe yarar? Kötü enerji, nazar ve büyüden arındırdığına inanılan sirke, aslında birçok rahatsızlığa da şifa...

Sirke, asırlardır hem lezzet hem de sağlık kaynağı olarak kullanılıyor. Salataları tatlandırmanın ötesinde, çeşitli karışımlara eklenerek sağlık amacıyla tüketilen bu mucizevi sıvı, doğal ve etkili bir temizlik ürünü olarak da görev yapar.

EVİ SİRKELİ SU İLE SİLMENİN

FAYDALARI NELERDİR?

Sirkenin içinde bulunan asetik asit, bir çözeltidir. Bu nedenle de sirkenin temizlik malzemesi olarak kullanılması yoğun olarak içerdiği asetik asitten kaynaklanır. Evi sirkeli su ile silmenin en büyük faydası evdeki kötü enerjiyi uzaklaştırmasıdır. Bunun yanı sıra çıkmayan lekelerde sirkeli su ile rahat bir şekilde çıkarılabilir. Cam ve fayans yüzeylerinin daha temiz görünmesi içinde sirkeli su önerilmektedir. Bunların yanı sıra kullanılan temizlik malzemelerinin de temizlenmesi için sirke kullanılabilir. Ev temizliklerinde genel olarak beyaz sirke veya elma sirkesi kullanılır.

SİRKE EVDEKİ KÖTÜ ENERJİYİ BİTİRİR Mİ?

Hz. Muhammed (s.a.v.) Efendimiz "Sirke ne güzel katıktır. Allah'u Teâlâ sirkeye bereket versin, o, benden önceki Peygamberlerin de katığı idi. Sirke varsa, başka katığa ihtiyaç olmaz." (İ.Mace) buyurmuştur.

Evi sirkeli su ile silmenin en büyük faydası evdeki kötü enerjiyi uzaklaştırmasıdır. Sirke temizlik suyu içerisine eklenerek tüm yer yüzeylerinin temizliğinde kullanılabilir. Doğal bir dezenfektan olan ve asit içeren beyaz sirke ile banyo temizliği yapılabilir. Sirkeli suyla temizliğin faydaları ve etkisi sıklıkla merak konusu olmaktadır. Nazar ve kötülüklerden arındıran sirkeli su, sağlık konusunda da iyileştirici özelliğe sahiptir.

Yaşam Haberleri