Miraç Kandili ne zaman? Miraç Kandili hangi gün? Ayın kaçı?

Bol bol dua edilecek ve ibadetle geçirilecek Miraç kandili tarihleri, islam dünyasının gündeminde yer alıyor. Miraç kandili Hz. Peygamber’in göğe yükselişini ve Allah’ın huzuruna çıkışını ifade etmektedir. Detaylar ve tüm merak edilenler haberimizde...

MİRAÇ KANDİLİ NE ZAMAN?

Miraç Kandili 2023 yılında 17 Şubat Cuma günü idrak edilecek. İslam inancına göreHazreti Muhammed, Miraç gecesi, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi.

MİRAÇ GECESİ'NDE NELER OLDU?

Beş vakit namaz, miraç gecesinde farz kılındı, Allah'a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi verildi ve Miraç gecesinde "Amenerrasulü" diye başlayan Bakara Suresi'nin son iki ayeti indirildi.

Ayrıca bu gece Allah, Hz Muhammed'e insanın yaşama hakkını, şeref ve haysiyetini korumayı, toplumun huzur ve güvenini sağlamayı amaçlayan on iki emir vahyetti.

Miracın bir diğer hediyesi ise "Âmenerrasulü" diye başlayan Bakara suresinin son iki ayetidir. Her gün yatsı namazından sonra bu ayetler okunur, iman dile getirilir.

Yaşam Haberleri