Meğer Mutfağınızdaki Bu Besin Egzamayı Yok Ediyormuş!

Cilt sorunlarını tedavi etmek için her gün çeşitli ürünler kullanılsa da çoğu zaman verimli karşılık alınamayabilir. Bunun nedeni ise cilt problemlerinin bağırsakla olan bağlantısı. İşte uzmanların önerdiği egzamayı yok edecek, önce bağırsakları...

Cilt sorunlarını tedavi etmek için her gün çeşitli ürünler kullanılsa da çoğu zaman verimli karşılık alınamayabilir. Bunun nedeni ise cilt problemlerinin bağırsakla olan bağlantısı. İşte uzmanların önerdiği egzamayı yok edecek, önce bağırsakları iyileştiren herkesin mutfağında bulunan o besin…

Her yaş grubunun severek tüketebileceği yoğurt günlük hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. İster tek başına ister farklı gıdalarla birlikte yiyebileceğiniz yoğurt, düzenli tüketildiği anda birçok rahatsızlığın tedavisinde olumlu etkileri gösterir. Buna göre yoğurdun faydaları nelerdir, yoğurt neye iyi gelir, cilde ve saça yararları neler, ne kadar yenmeli sizler için araştırdık.

Doktorlar, egzamayı iyileştirebilmek için öncelikle bağırsak sağlığına dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Bağırsaklar için en önemli takviye ise probiyotikler sayesinde alınıyor.

Neredeyse herkesin severek tükettiği yoğurt güçlü probiyotiklerden biri olarak bilinir. Yoğurt bağırsak florasını dengeleyerek iyileştirmede birebir etki sağlar. Buna bağlı olarak egzama problemi de önlenir.

Probiyotiklere olan ilgi giderek artıyor ve tüm dünya artık, bu besinlerin yararlarından haberdar olmuş durumda. Yoğurt ise, bu besinlerin başını çekiyor diyebiliriz. Protein, kalsiyum, D vitamini ve elbette sindirime yardımcı olan sağlıklı bakterilerle yani probiyotiklerle doludur. Özellikle sindirim sisteminiz için yararlıdır ve sindirim sağlığı da cilt sağlığıyla eş değer sayılabilir. Ama aynı zamanda, cildiniz için dışardan bir katkı sağlar ve güzellik anlamında bir ivme kazandırabilir.

Yoğurt, ölü deri hücrelerini çözen bir alfa-hidroksi asit olan laktik asit içerir. Yoğurdun soyucu etkisi, sadece cildinize doğal bir ışıltı katmaya değil aynı zamanda sivilce parlamalarının önlenmesine de yardımcı olur. Hepsinin de yanında, lekelerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaya çalışır.

Cilde bölgesel olarak uygulandığında, cildinizi nemlendirmeye, akne ile savaşmaya, erken yaşlanmayı önlemeye, güneş yanığını hafifletmeye ve renk değişikliğini azaltmaya yardımcı olur. Çok yönlü bir güzellik ürünü sayılabilir.

Probiyotik takviyeleri vücudun sindirim sistemine etki ederek iyi bakterileri korur ve iyileştirir. Bakterileri dengelemeye yarayan probiyotikleri en çok yoğurt, kefir, sirke, turşu gibi yiyeceklerden karşılayabilirsiniz.

Yaşam Haberleri