Lezzetli Karpuz Nasıl Seçilir?

Yaz günlerinin vazgeçilmezi karpuzun lezzetlisini seçmek kolay olmuyor. Peki lezzetli iyi bir karpuz nasıl seçilir? İşte Detayları…

Bunaltıcı sıcaklardan kurtulmanın en lezzetli hali karpuzdur. Yemek hazırlamak istemediğimiz günlerde peynir ile harika bir kurtarıcıdır. Ancak bu lezzetin tadına doyabilmek için, iyi seçilmesi gerekir. Büyük bir hevesle aldığımız karpuzların eve gelince kelek çıkması herkesi hayal kırıklığına uğratır. Peki karpuz nasıl seçilir, iyi karpuz nasıl anlaşılır?

1.KARPUZUN ALT KISMI SARI OLMALIDIR

Karpuz seçerken dikkat etmeniz gereken ilk nokta alt kısmının sarı olup olmamasıdır. Karpuzun büyüme aşamasında yere değdiği bölgeye mutlaka bakın. Alt bölge ne kadar sarıysa karpuz o kadar olgunlaşmış ve lezzetlidir.

2. ÜZERİNDE KAHVERENGİ ÇATLAK OLMALIDIR

Karpuzun üzerinde oluşan kahverengi noktalar örümcek ağına benzer bir görünümdedir. Bu çatlaklar, karpuzun büyürken arılar tarafından ziyaret edildiğini gösterir. Karpuzun üzerindeki kahverengi noktalar ne kadar çoksa, lezzeti de o kadar yüksektir.

3.BOYUTU VE KİLOSU UYUMLU OLMALIDIR

Eski zamanlarda karpuz ne kadar büyükse, lezzeti de o kadar çoktur düşüncesi vardı. Fakat günümüzde meyvelerin olgun görünmesi için farklı ilaçlar kullanıldığını ve hormonal bozukluklara yol açtığını biliyoruz. Bu nedenle karpuzun çok küçük ve çok büyük olmamasına özen gösterin. Ayrıca boyutuna göre uygun ağırlıkta olması da oldukça önemlidir.

4. SAPI KURU OLMALIDIR

Karpuzun sapı da lezzeti hakkında bilgi veren detaylardan biridir. Karpuzun sapı yeşilse, erken toplandığını gösterir. Bu nedenle sapı kuruyan karpuzlar daha olgun ve tatlıdır.

5.KISA VE YUVARLAK OLMALIDIR

İki çeşit karpuz vardır. Birincisi uzun ve ovaldir. İkincisi ise kısa ve yuvarlaktır.

Uzun ve oval olan çok suludur. Kısa ve yuvarlak olan ise çok tatlıdır.

Yaşam Haberleri