Kuru olmasını ve dağılmasını önlüyor... Biber dolmasını yaparken uygulayın

Biber dolması pişirirken bu teknikleri uygulayın: Bu teknikler sayesinde biber dolması kuru olmuyor ve daha iyi pişiyor

Biber dolması pişirirken dikkat etmeniz gereken bu noktalara uyarak lezzetli ve sağlıklı bir yemek hazırlayabilirsiniz.

İşte biber dolması pişirirken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar:

1. Biber Seçimi: Biber dolması için en uygun biberlerin dolmalık biberler olduğunu unutmayın. Bu biberlerin içi boş olmalı ve orta büyüklükte olmaları tercih edilir.

2. İç Harcı Hazırlama: Biber dolmasının lezzetli olması için iç harcının doğru malzemelerle hazırlanması çok önemlidir. Pirinç, kıyma, soğan, domates salçası, baharatlar ve tuz iç harcın ana malzemeleridir. Bu malzemeleri doğru oranlarda kullanarak iç harcı hazırlamak lezzetli bir biber dolması elde etmenizi sağlar.

3. Biberlerin Hazırlanması: Biberlerin sap kısımlarını kesip içini temizledikten sonra yıkayarak hazırlayın. Ardından iç harcı biberlerin içine dikkatlice doldurun.

4. Pişirme Süreci: Biber dolmalarını tencereye dizdikten sonra üzerlerine domates dilimleri yerleştirin ve su ekleyerek pişirmeye başlayın. Pişirme süresi biberlerin büyüklüğüne göre değişebilir ancak genellikle yaklaşık 30-40 dakika arasında pişirilir.

5. Servis: Biber dolmalarını pişirdikten sonra üzerlerine yoğurt ve nane sosu dökerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

BİBER DOLMASININ TARİFİ

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI TARİFİ

Malzemeler:

5 adet dolmalık biber

1 adet soğan

1 su bardağı pirinç

1 adet domates

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

1 yemek kaşığı kuş üzümü

1 tatlı kaşığı tuz ve nane

1 çay kaşığı kimyon ve yenibahar

1,5 su bardağı su

2 kaşık zeytinyağı

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI NASIL YAPILIR?

Biberleri ve domatesi yıkayarak zeytinyağlı biber dolması tarifine başlayabilirsiniz. Ardından dolmalık biberlerin kafalarına basarak içini boşaltın. Diğer yandan soğanları yemeklik doğrayıp 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun, üzerine fıstıkları ekleyip onları da kavurun. Kuş üzümünü sıcak suda bekleterek biraz şişmelerini sağlayın. Ardından soğanlı karışıma yıkanmış pirinç, nane, kimyon,yenibahar ve tuzu ekleyip karıştırın. Son olarak kuş üzümünü ekleyin. Üzerine yarım su bardağı sıcak su döküp ocağın altını kapatın. Yaklaşık 5 dakika soğuyan iç harcınız ile biberleri doldurun. Pirinçlerin şişeceğini hesaba katarak 1,5 parmak boşluk bırakın. Biberleri doldururken iç malzemeyi sıkıştırmamaya özen gösterin. Son olarak dilimlenmiş domatesler ile dolmaların ağzını kapayın ve tencereye dik bir şekilde dizi. 1 su bardağı su ile 1 kaşık zeytinyağını tencerenin kenarından dökün. Biberler pişerken oynamasın diye ağızlarına minik bir tabak koyabilirsiniz. Yaklaşık 30 dakika pişirdikten sonra dolmalarınızı soğumaya bırakın. Zeytinyağlı olduğu için ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Kaynak: HABERTURK.COM,KONYANİNSESİ.COM.TR, YOUTUBE.COM

Yaşam Haberleri