Konya’daki Bu Güzellik Merkezinde Öncelik Öğrenciler!

Küçüklük hayallerini gerçekleştirerek önce kuaför sonra ise güzellik merkezi açan Işıltı Bayan Kuaförü & Güzellik Merkezi Sahibi Hediye Karapınar, Konya’da girişimci kadınlara örnek olmaya devam ediyor.

Ev hanımı iken kendi işinin patronu olan kadınlar çağrı yapan Karapınar “İnanmak, başarmanın yarısıdır. Hiçbir zaman bir kadın olarak yılmayın. Erkek ve kadının eşit olduğunu unutmadan başarılarınızı devam ettirin” dedi.

HAYALLERİNİN PEŞİNDEN GİTTİ!

Kadınların ekonomik yaşama katılmaları, kendi gelirlerini oluşturmalarının öneminin altını çizen Hediye Karapınar, “Mesleğime ilk olarak küçük bir dükkân ile başladım sonrasında büyüterek güzellik merkezimiz ile çalışmalarımıza devam ediyorum. Yarışmalara, workshoplara ve eğitimlere katılarak kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Geçtiğimiz günlerde eğitim almadığım halde bir Sihirli Eller Yarışması’nda kesim kategorisinde birinci oldum. Ben aslında kesim alanında bir eğitim almadan usta olduğumu ifade edebilirim. Kadınlarımıza şunu söylemek istiyorum; Hayalini kurmadığınız bir şeyi gerçekleştirmek bir hayli zordur. Kadınlar olarak daha girişimci ve alanında uzman olacak işlere atılmamız gerekiyor. Kuaför mesleği benim için bir hayaldi ve çok çabalamam sonucunda gerçekleştirdim. Burada genç kardeşlerime ve meslek hayatına atılmak isteyen kadınlar için eğitimin çok önemli olduğunu ve geri plana atılmaması gerektiğini vurgulamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

‘ÖĞRENCİLERE ÖNCELİK

TANIMAK ÇOK ÖNEMLİ’

Güzellik merkezinde öğrencilere çalışma alanında öncelik tanıdığını ifade eden Karapınar, “Güzellik merkezi olarak burada çalışan arkadaşlarımın hepsi stajyer ve öğrencilerden oluşuyor. Bir işlem yapıldığında ben yaparken onlarında yanımda olmasını talep ediyor ve eğitim hayatlarına bu konuda katkı sağlıyorum. Bazı firmalar stajyer çalıştırmaktan geri duruyor. Buna karşıyım. Bunun sebebi ise genç kızlarımızın çalışma hayatlarına atılmadan önce eğitimlerine katkı sağlamamız gerektiğini düşünüyorum. Burada sayısızca öğrencimizin elinden tuttum ve bundan gurur duyuyorum” açıklamalarında bulundu.

Işıltı Bayan Kuaförü & Güzellik Merkezi Sahibi Hediye Karapınar, sözlerine şu şekilde devam etti; “Son zamanlarda katlı kâkül dediğimiz retro tarzlar tekrar moda oldu. Tarih on senedir bir geçmişe dönüş yapıyor diyebilirim. Müşterilerimiz son dönemlerde 80-90’lar esintisi kesim tarzlarını daha hoş buluyor. 2023 yılının en popüler trendleri arasında gösterilen "curve cut" (kıvrımlı kesim) saç modeli, ise yoğun ilgi görüyor. 70'ler ve 90'lar esintisi de taşıyan bu kesim ile kendilerini daha tarz buluyorlar.”

Kadınlara da seslenen Karapınar, bu tür aktivitelere katılmalarının ve evden çıkarak ekonomik hayata katkı sunmalarının mutluluk vereceğini dile getirdi.

Yaşam Haberleri