Kebapçı usulü lahmacunun en önemli püf noktası iç harcın dinlendirilmesidir. Malzemelerin birbirine iyice karışması ve lezzetin ortaya çıkması için hazırladığınız iç harcı buzdolabında en az 2 saat dinlendirmenizi öneririm. Ayrıca lahmacunları pişirirken fırının sıcaklığının yeterli derecede olmasına dikkat edin, bu sayede lahmacunlarınızın kenarları kıtır kıtır olacaktır.
Lahmacunun Hamuru İçin Gerekli Malzemeler:
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 3 su bardağı normal un
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı kadar ılık su
Ev Yapımı Lahmacun İçi Malzemeleri:
- 350 gram kıyma
- 2 tane orta büyüklükte domates
- 2 tane orta büyüklükte soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Maydanoz
- Karabiber
- Tuz
- Kimyon
- Pul biber
Ev Yapımı Lahmacun Hamuru Hazırlanışı:
- Toz şeker ve tuzu bir yoğurma kabına koyup instant mayayı ekleyin ve bir iki dakika bekleyin.
- Kıvama gelene kadar üzerine tam buğday ve normal beyaz un ekleyin.
- Hamur kıvama geldikten sonra hamurun üzerini sarın.
- Hamurunuz hazır olduktan sonra avuç içi boyutunda parçalar koparın ve kenara alın.
Ev Yapımı Lahmacun İçi Hazırlanışı:
- Soğanları birkaç parçaya bölün ve robot tan geçirin.
- Domateslerin kabuklarını soyun ve onları da robot tan geçirin.
- Robot tan geçirdiğiniz bu karışımı bir kaba alın.
- Maydanozu ince ince kıyın ve kaba ekleyin.
- Domates ve biber salçalarını kaba ekleyin.
- Kaba son olarak baharatlarınızı ekleyin ve iyice karıştırın.
- Düz bir zemine biraz un serpin ve hazırladığınız hamur parçalarını bir merdane yardımı ile açın.
- Bir köşede hazırladığınız lahmacun içini hamurun iç kısımlarına nazikçe yayın.
- Fırınınızı önceden 230 dereceye ayarlayın ve ısıtın.
- Lahmacunlarınızı bir yağlı kâğıdın üzerine yerleştirin ve tepsinizi önceden ısıttığınız fırının içine koyun.
- Ortalama olarak 10 dakika sonra lahmacununuz hazır demektir.
- Lahmacununuz hazır olunca diğer lahmacunu fırına atın.
- Size Afiyet olsun.
Kaynak: haberturk.com