Kek neden kabarmaz? Öğrenen rahat ediyor... Ev hanımları bu çözüme koşuyor

Kek yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. İşte kabarık kekin püf noktaları:

Kek yaparken en sık karşılaşılan sorunlardan biri, kekin istenilen şekilde kabarmamasıdır. Bu durum, ev hanımlarının ve aşçıların sıkça karşılaştığı bir sorun olup, genellikle kekin içerisine giren hava miktarıyla ilgilidir. Peki, kek neden kabarmaz ve kabarık kekin püf noktası nedir?

Bu püf noktalarına dikkat edildiği takdirde, kabarık ve lezzetli bir kek elde etmek mümkün olacaktır. Ev hanımları ve aşçılar, bu noktalara dikkat ederek kek yapımında istedikleri sonuca ulaşabilirler.

Kek neden kabarmaz?

İlk 20-25 dakika içerisinde fırınınızın kapağını açarsanız ısı değişiminden dolayı kekiniz kabarmayabilir.

Kekin pişip pişmediğiniz bıçak gibi sert bir şeyle kontrol etmek yerine kürdan testi uygulamalısınız.

Kullandığınız malzemeler taze değilse kekiniz kabarmayacaktır.

Kullandığınız yumurta gibi malzemeleriniz çok soğuksa kekiniz kabarmayabilir.

Unu elemeden kullanıp, unun hava almasının önüne geçmişseniz kekiniz kabarmayabilir.

Kaynak: akşam/morpapatya

Yaşam Haberleri