Kabak bal gibi oluyor! 22 yıllık Konyalı aşçıdan kabak tatlısına lezzet katan öneri

Kabak tatlısı pişirirken bilmeniz gereken öneri. Hazırladığınız kabak tatlısı adeta bala dönüşüyor

Kabak tatlısı yaparken dikkat edilmesi gerekenler hakkında Konyalı Ethem Emin Usta'nın paylaştığı bilgiler oldukça değerli. Kabak tatlısı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak bilinir ve doğru tekniklerle hazırlandığında muhteşem bir tat elde edilebilir. Kabak tatlısı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır.

İşte Kabak Tatlısının En Doğru Tarifi

  • Kabak Tatlısı İçin:
  • 2 kilogram bal kabağı (soyulmuş, dilimlenmiş)
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Üzeri İçin:
  • 1 çay bardağı ceviz içi (isteğe göre)
  • 1/2 çay bardağı tahin (isteğe göre)

TARİF

  • Eğer bal kabakları soyulmamışsa önce soymakla başlayın. Kabağın içindeki çekirdekleri bir bıçakla sıyırarak çıkartın.
  • Kabağın düz kısmını tahtaya sabitleyin. Kabağın kabuklarını ve yeşil kısımları bıçakla soyun.
  • İyice temizlenen kabakları dilimlere kesin. Dilediğiniz boyutlarda keserek pişirebilirsiniz. Daha büyük dilimler yaparsanız pişme süresi de daha uzun olacaktır.
  • Kabakları geniş bir tencereye alın ve üzerine şekeri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve en az 3 saat ya da 1 gece tezgahta bekletin.
  • Bekleme süresi sonrasında suyunu salan kabakları ocağa alın.
  • Kapağı kapalı şekilde yumuşayana kadar yaklaşık 30-50 dk kontrollü olarak pişirin. Kabaklara küçük bir bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
  • Pişen kabakları bir borcama alın. Soğuduktan sonra isteğe göre üzerine ceviz ve tahin ekleyerek servis edin

AFİYET OLSUN!

Kaynak: Mynet.com, Youtube.com, Konyaninsesi.com.tr

Yaşam Haberleri