İşin sırrını ustası paylaştı; Börek bu teknikle el açması gibi oluyor ve dağılmıyor

Konyalı börekçi İbrahim Emin Aydın tarafından paylaşılan bilgilere göre bu tarifle hazırlanan börek tıpkı el açması gibi oluyor

Hazır yufkayla börek yaparken bu inceliklere dikkat ederek, evinizde lezzetli ve kıtır bir börek hazırlayabilirsiniz. Pratik ve kolay bir tarif olan hazır yufka böreği, misafirlerinize veya ailenize ikram etmek için harika bir seçenektir. Deneyerek farklı iç harçları ve katlama tekniklerini keşfedebilir, kendi tarifinizi oluşturabilirsiniz.

Hazır yufka ile börek yapmak, pratik ve lezzetli bir seçenektir. Evde hızlıca hazırlayabileceğiniz bu tarif için bazı incelikleri bilmek, böreğinizi daha da lezzetli hale getirebilir. İşte hazır yufkayla börek yapmanın incelikleri:

HAZIR YUFKAYLA BÖREK TARİFİ

PEYNİRLİ BÖREK TARİFİ

Malzemeler:

1 kilo yufka

1 yemek tabağı dolusu 3 farklı çeşit peynir karşımı

5-6 dal Maydanoz

Pulbiber

İçi ve üzeri için:

Yarım çay bardağ süt

1 kaşık sıvı yağ

1 kaşık yoğurt

1 yumurta sarısı

Nasıl yapılır?

Öncelikle böreğin iç harcını hazırlayın. En az 3 çeşit peyniri ve ince ince kıydığınız maydanozu karıştırın. Arzu ettiğiniz kadar pulbiber ekleyin. Pulbiberden sonra iç harcın rengini boyamamak için çok karıştırmayın. 1 kaşık sıvıyağ, süt ve yoğurdu bir kasede çırpın (Yumurtayı sonra ekleyeceğiz). Tezgahta peynirli iç harç, yoğurtlu sütlü karışım ve yufkalarınızı yan yana koyun. Böreği pişirmek istediğiniz tepsiyi yağlayın. Önce iki kat gelecek şekilde yufkaları yerleştirin. Hazır yufkalarınızı tepsi büyüklüğünüze ayarlayacak şekilde ve dağınık olarak tepsiye dizin. Önce sütlü yoğurtlu karışımından kaşık yardımı ile yufkaya dökün ardından iç malzemeden yufkanın her yerine eşit olacak şekilde koyun. Ardından yine iki kat yufka serin. Bu işlemi yufka bitene kadar sürdürün. En son kat yufkayı da dizdikten sonra yoğurtlu süt karışımdan kalanın içine yumurta sarısı ekleyin, çırpın ve böreğin en üst katına iyice sürün. Arzuya göre çörek otu atılabilir. 200 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Kare şekilde dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Kaynak: haberturk.com, youtube.com, konyaninsesi.com.tr

Yaşam Haberleri