İbn-i Sina'nın 'hafızayı ve de beyni güçlendirir' dediği 3 harika baharat..

Bazı baharatlar beyni güçlendirmekte aynı zamanda zihni açmakta ve hafızayı geliştirmektedir. İbn-i Sina'nın yıllar önce açıkladığı hafıza koruyan o mucize baharatları sizlerle paylaşacağız

Son dönemde hafıza problemleri artarak devam ediyor. Sadece ileri yaşlardaki kişilerde değil gençlerde de bu tür sorunlar var.

Uzmanlar hafıza problemi yaşayanların dikkat etmesi gereken bilgileri paylaşıyorlar.

Stresten uzak durulmalı, kızartılmış gıdalar tüketilmemeli, spor yapılmalı, bol su içilmeli, kitap okunmalı...

Ancak bazı uzmanlara göre ise bazı besinler beyni geliştiriyor. O besinler arasında ilk sırada kuşkusuz ceviz yer alıyor.

Ceviz haricinde de bazı baharatların beyni geliştirdiği ve hafızayı koruduğu ortaya çıkarıldı. Bu konuyla ilgili olarak Akşam gazetesinde dikkat çeken bir haber yayınlandı. Asırlardır onun söylediği bilgiler paylaşılır durur. İbn-i Sina'dan söze ediyoruz. . İbn-i Sina'nın yıllar önce paylaştığı bazı bilgiler şimdilerde herkesin dilinde.. . İbn-i Sina'ya göre 3 baharat beyni geliştirme konusunda fayda sağlamakta. Özellikle bazı baharatlar var ki beyin için adeta mucize niteliğindeler.

Zencefil, zerdeçal ve hardal adını sık duyduğumuz baharatlar arasında yer alıyor. Peki, bu baharatların lezzeti bir yana hafızayı güçlendirdiğini biliyor muydunuz? İbn-i Sina El-Kanun Fi't-Tıbb kitabından zencefilin, zerdeçalın ve hardalın faydalarını bir araya getirdik.

Zencefil: Sindirimi kolaylaştıran zencefil hafızayı kuvvetlendirir. Bulanık görmeye iyi gelir ve mideye faydalıdır.

Zerdeçal: Ruh hastalıklarına iyi gelen zerdeçal, nöral yapılı hastalıklara şifadır. Kusmayı durdurur.

Hardal: Aç karnına tüketilirse zekâyı artırır. Suyu kulak ve diş ağrıları için damla şeklinde kullanılır ve balgamı önler.

Evet bu baharatlar hem zihni açıyor hem beyni güçlendiriyor hem de hafızayı koruyor! Sizlerde arkadaşlarınızla paylaşmayı sakın ihmal etmeyin..

Kaynak: Akşam Gazetesi

Yaşam Haberleri