Hamura kabartma tozu yerine onu ekleyin, hamurunuz kabarıyor ve asla dağılmıyor

Evde hamur yaparken bilmeniz gereken püf noktalar

Kabartma tozu, hamur işlerinde kabarmayı sağlamak için sıkça kullanılan bir malzemedir. Ancak bazen kabartma tozu kullanmayı unutabilir veya alternatif bir malzeme arayışı içine girebilirsiniz. İşte bu durumlarda kabartma tozu yerine kullanabileceğiniz bir alternatif malzeme bulunmaktadır.

İşte, kabartma tozu yerine kullanacağınız o gıda…

Çoğu kişinin bırakın hamura eklemeyi fark ettiği anda direk attığı ekşimiş süt meğer hamur kabartmak için en etkili doğal yöntem olarak kullanılıyormuş.

İçerisinde yararlı bakterilerin bulunduğu süt biraz ekşimeye başladığında içerdiği bakteriler sidik özellik kazanıyor. Bu durum da hamurun kabarmasında etkili oluyor.

Hazırladığınız hamurda kabartma tozunun ölçüsüne göre ekşi süt kullanarak doğal ve hızlı bir şekilde kabaran hamurları kolaylıkla elde edebilirsiniz.

Ekşi süt ile hamur kabartmak için her 1 çay kaşığı kabarta tozunun yerine yarım bardak ekşi süt kullanarak hem leziz hem de puf puf kabaran hamur işi yemekler hazırlayabileceksiniz.

Evde hamur hazırlarken bu temel noktalara dikkat etmek, lezzetli ve sağlıklı hamur işleri elde etmenizi sağlayacaktır. Umarım bu bilgiler evde hamur hazırlarken size yardımcı olur.

Kaynak: Ensonhaber.com

Yaşam Haberleri