Hamsinin kılçığını tek hamlede alan yöntem.. İşte hamsi ayıklamanın sırrı

Hamsi temizlerken işte bilmeniz gerekenler

Bu yöntem sayesinde, hamsilerin kılçıklarını tek hamlede ve pratik bir şekilde çıkarmış olacaksınız. Hamsi ayıklamanın incelikleri hakkında birçok farklı yöntem bulunmaktadır. Ancak, hamsinin kılçığını tek hamlede ve hızlı bir şekilde ayıklamanın sırrını öğrenmek isteyenler için işte pratik bir yöntem.

TGRT Haber'de aktarılan habere göre; Balık denildiğinde akla omega 3 gelir. Bu nefis besin ise başta çocuklarda olmak üzere insanlarda beyin gelişimini destekliyor. Başta Prof. Dr. Canan Karatay olmak üzere hemen hemen her doktor haftada iki defa balık tüketilmesini tavsiye ediyor.

FAYDADAN ÇOK ZARARI OLUR DİKKAT!

Fakat balık tüketirken dikkat edilmesi gereken bir nokta var ki Karatay da dikkati çekiyor. Balık pişirirken kızartma yöntemini kullanmamalısınız. Çünkü kızartma yapılan balık kanserojen tehlike taşıyor ve faydadan çok zararı olabiliyor.

Bu nedenle buğulama ya da mangaldaki balık daha faydalı olabiliyor. Hamsi ise her türlü pişirme tekniğiyle lezzetli oluyor. Fakat hamside de kılçık sorunu var. Ev hanımları, Karadenizli ev hanımları tarafından da uygulanan kılçık çıkarma tekniğini merak ediyor.

KILIÇ TEK HAMLEDE ÇIKIYOR

Hamsinin kılçığını ayıklama için 2 yöntem var. Her 2 yöntemde yalnızca 2-3 saniyenizi alıyor. mavikadin.com sitesinde pratik hamsi kılçığı temizleme yöntemlerine yer verildi.

Hamsinin başının koparılarak temizlenmesi için hamsiyi sol elinize, avuç içine baş parmağınız ve işaret parmağınız arasına alıp, sağ elle hamsinin başından tutarak kuyruk yönüne doğru çekin. Bu yöntemle hamsinin karın içindeki iç organları, bağırsakları ve kılçığı temizlenmiş oluyor.

Hamsinin başını koparmadan temizlenmek için, hamsiyi solungaçlarından tutun ve kuyruk yönüne doğru için. İç organları parmakla temizleyin.

Bu aşamalardan sonra hamsileri bol suyla yıkayıp tel bir süzgeçe alın. Suları iyice süzülsün. Artık hamsiler pişirilmeye hazır. Dilediğiniz şekilde pişirip tüketebilirsiniz.

Yaşam Haberleri