Genelde İstanbul'da hayat pahalı deniyordu... Araştırıldı işte İstanbul'un en ucuz 3 ilçesi

Yapılan araştırma sonrasında İstanbul'un en ucuz ilçesi belli oldu. İşte o ilçeler

İstanbul, Türkiye'nin en önemli metropollerinden biri olmasıyla birlikte yaşam maliyetinin yüksek olduğu şehirlerden biri olarak bilinir. Ancak yapılan araştırmalar sonucunda İstanbul'un en ucuz 3 ilçesi belirlendi. Bu ilçelerde yaşayanlar, şehir hayatının getirdiği maliyetlerden daha az etkilenerek daha ekonomik bir yaşam sürdürebiliyorlar.

İstanbul, Türkiye'nin en büyük şehri ve aynı zamanda ülkenin kültürel, ekonomik ve tarihi açıdan en önemli merkezlerinden biridir. Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dikkat çeken İstanbul, birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.

İstanbul'un tarihi, binlerce yıl öncesine dayanmaktadır. Yüzyıllardır göç alan İstanbul şimdilerde çok pahalı.

Peki İstanbul'un en ucuz ilçeleri hangileri?

TUZLA

Marmaray ile İstanbul'un diğer tüm önemli ilçeleri ile direkt olarak bağlanan Tuzla, İstanbul'un diğer ilçelerine göre daha ekonomiktir. Bundan ötürü İstanbul'un en ucuz 3 ilçesi arasındadır. Tuzla, sanayi ve konut imkanı açısından daha elverişlidir.

SANCAKTEPE

Anadolu Yakası'nda yer alan Sancaktepe ilçesi, İstanbul'un en ucuz 3 ilçesi listesinde öne çıkıyor. Bunun ise temel sebebi olarak bölgenin ekonomik oluşudur. Bu bölgede kiralar ve konut fiyatları diğer ilçelere göre daha uygundur.

SULTANBEYLİ

Sancaktepe gibi metro geçen ilçelerden biri olan Sultanbeyli, bu özelliği ile avantajlı konumdadır. İstanbul'un diğer ilçelerine göre düşük bütçe ile ev kiralanabilecek bir ilçe olan Sultanbeyli, İstanbul'un en ucuz 3 ilçesi arasında bulunur.

Yaşam Haberleri