Evde kendi çamaşır suyunuzu yapabilirsiniz! Meğer 4 malzeme yetiyormuş

Çamaşır suyunun zararlarını bilen hanımlar her ne kadar kullanmak istemese de ona muadil bir ürün bulamıyor. Meğer çamaşır suyunu 4 malzeme ile yapmak mümkünmüş

Günlük hayatımızın vazgeçilmezi olan temizlik ürünleri, doğrudan kimyasal maddelerle ilişkili olduğu için tehlike saçıyor.

ÇAMAŞIR SUYUNA MUADİL ARANIYOR

Özellikle en çok kullanılanların başında gelen çamaşır suyu çok güçlü bir kimyasal olduğu için solunum yolları ve cilt üzerindeki olumsuz etkileri bulunuyor. Yoğun ve uzun süreli kullanımlarda akciğerlere bile zarar verebilecek potansiyelde olan çamaşır sularının yerine hanımlar bir muadil bulmaya çalışıyor.

EVLERİ TEMİZ TUTMANIN DOĞAL YOLLARI MEVCUT

Neyse ki hem sağlığımızı koruyup hem de evlerimizi tertemiz tutmanın doğal yolları mevcut. Ev yapımı doğal çamaşır suyu hem çevreye duyarlı hem de bütçe dostu bir alternatif sunuyor. İçeriğinde zararlı kimyasal bulunmayan bu doğal temizleyici, aynı zamanda alerjik reaksiyonlara da yol açmıyor.

Sadece 4 malzeme ile evde tamamen doğal bir şekilde çamaşır suyu yapmak mümkün. Milliyet’in haberine göre, yapılan bu karışım sayesinde hem daha hoş kokulu hem de tertemiz bir temizlik yapmış olacaksınız.

İşte o karışım:

  • Bir kahve fincanı oksijenli su (Hidrojen peroksit): Beyazlatma gücü yüksek ve dezenfektan etkisi olan oksijenli su, kimyasal içermeyen güçlü bir temizlik sağlar.
  • Bir bardak su: Su, karışımın yoğunluğunu ayarlamak ve diğer malzemelerin dengeli bir şekilde karışmasını sağlamak için kullanılır.
  • Bir yemek kaşığı limon suyu: Limon suyu, doğal bir beyazlatıcı ve antibakteriyeldir. Mikropları yok eder ve temizlediğiniz yüzeylerde parlaklık sağlar.
  • 10 damla esansiyel yağ (Lavanta veya biberiye yağı önerilir): Evinizin güzel kokmasını sağlamak için seçtiğiniz esansiyel yağ hem ferahlık hem de hoş bir temizlik hissi sunar.

Karışımı yapıp bir temizlik şişesine katıyoruz. Ardından bununla çamaşır suyu ile temizlememiz gereken her yeri temizliyoruz. Bir aylık bir karışım hazırlanması önerilmekte. Çünkü karışımın etkisi bir ay sürüyor. Karışımın etkisini artırmak isteyenler içerisine sirke de koyabilir. Karışımı evinizin bir köşesinde denemeniz gerekmektedir.

Kaynak: Milliyet

Yaşam Haberleri