Elektrik süpürgesi çekmiyor mu? İşte elektrik süpürgesinin çekim gücünü artıran tüyo

Elektrik süpürgesi bazen iyi çekmeyebilir. Bu temizlik sırrı sayesinde elektrik süpürgenizin çekim gücü artacak

Elektrik süpürgesinin çekmemesi birçok farklı nedeni olabilir. Bunlar arasında filtrelerin tıkanması, hortumun bükülmesi veya tıkanması, motorun arızalanması veya vakum gücünün azalması gibi sebepler yer alabilir. Bu sorunu çözmek için öncelikle süpürgeyi detaylı bir şekilde incelemek ve sorunun kaynağını belirlemek gerekmektedir. Eğer sorun hortumda veya filtrelere tıkanıklıkta ise, bunların temizlenmesi veya değiştirilmesi sorunu çözebilir. Ancak motor arızası gibi daha ciddi bir sorun varsa, profesyonel bir teknisyenin yardımı gerekebilir.

ELEKTRİK SÜPÜRGESİNİN ÇOK DAHA HIZLI ÇEKMESİNİ SAĞLAYACAK YÖNTEMLER

Elektrik süpürgesinin çekim gücünü artırmak için halktv.com.tr adresinde dikkat çeken bilgiler paylaşıldı;

Süpürgenizi değiştirmeyin, dönüştürün

Fanlarında bulunan süngerler ve en küçük yerlere bile girmeyi sağlayan aparatlarıyla detaylı bir temizlik sunan elektrik süpürgesi için mutlaka bilinmesi elzem olan durumlar var.

Hava fanları temizlenmeli

Öncelikle elektrik süpürgesinin hava fanlarındaki süngerleri çıkartıp, fanın olduğu kısmı iyice silmelisiniz. Ardından içindeki süngeri yıkamalısınız. Sünger tamamen kuruduktan sonra yeniden fan kısmına takarak işlemlere devam edebilirsiniz.

Topaklardan arındırılmalı

İkinci aşamada süpürgenin baş kısmını diş fırçası yardımıyla yıkamalısınız. Süpürgenin baş kısmında bazen kirler topaklanır. Biriken bu topaklar çekim gücünü de olumsuz etkiler. Düşen çekme hızıyla içeriye doğru vakum yükünü salar ve süpürge sıcaklaşmaya başlar. Yıkadıktan sonra süpürgenin baş kısmını ters çevirip kurutun ve yeniden kullanmak için hazır hale getirin.

Borudaki kirler unutulmamalı

Süpürgenin borusu, vakumlu suyla yıkanmalı. Borularda biriken kir topaklanmaları da böylelikle temizlenir. Atılan topaklanmalar da borularda hava akımının daha şiddetli olmasını sağlar.

Ayrıca elektrikli süpürge, torbalı bir modelse torba da düzenli olarak kontrol edilmeli. Torbalar bazen koyuldukları haznenin içinde patlayabilir ve çekim gücünü olumsuz etkiler.

Neyi çektiğine mutlaka dikkat etmelisiniz

Elektrik süpürgesinin baş düşmanlarından biri cam parçalarıdır. Kolaylık olması açısından elektrik süpürgesi ile toplanan cam kırıkları, elektrik süpürgesini kimi zaman bozarken kimi zaman da daha uzun kullanımlara engel oluyor

Yaşam Haberleri