Ekmek dondurması nasıl hazırlanır? İşte yaptığınızda hayran kalacağınız dondurma

Ekmek dondurması tarifi

Bayat ekmekleri süt, krema, vanilya özütü ve çikolata parçalarıyla birlikte karıştırarak harika bir dondurma yapabilirsiniz. Kulağa ilginç gelen bu dondurmaya bayılacaksınız.

Malzemeler

  • 2 elma
  • 30 gr tuzsuz tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 100 gr labne peyniri
  • 2 yumurtanın akı
  • 2/3 su bardağı krema
  • Bir çorba kaşığı limon suyu
  • Taze nane yaprakları

Tarçınlı ekmek için

  • 6 kalın tost ekmeği
  • 1 yumurta
  • 1 damla vanilya esansı yada 1 çay kaşığı vanilya
  • 150 ml krema
  • 5 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1/2 çorba kaşığı tarçın
  • 30 gr tuzsuz tereyağı
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ

Elmaların kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Sos tenceresine alın.Tarçın ve tereyağı ile elmaları pişirin.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.Labne peyniri, limon suyu ve elmalı karışımı mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar ezin.

Yumurta aklarını ekleyip 1-2 dakika çırpın.Karışımı plastik yada çelik bir kaba aktarın.Buzlukta en az 1 gece bekletin.

kaynak: lezzet.com.tr

Yaşam Haberleri